Tot el que ha fet la FECEC, Junts contra el Càncer aquest 2023

Estem a punt de tancar un any que ha estat molt intens per a la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC). Enguany, l’entitat ha fet diverses activitats per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb càncer i de les seves famílies, la prevenció i divulgació de la malaltia, el foment del voluntariat i el després del càncer.

CICLE DE DIÀLEGS FECEC

Aquest 2023 hem organitzat 5 diàlegs FECEC que han tractat diversos temes sobre la malaltia: el primer, realitzat en motiu del Dia Mundial del Càncer, va tractar sobre els serveis que donen les entitats de la FECEC a les persones que pateixen la malaltia i als seus familiars; tres diàlegs s’han celebrat amb motiu dels dies mundials del càncer de còlon, mama i pulmó, i han comptat amb experts sobre aquests tipus de tumors i pacients que els han superat; i el cinquè dels diàlegs han tractat sobre l’ostomia, per trencar els seus tabús.

Per primer cop després de la pandèmia, hem reprès la presencialitat en 2 dels 5 diàlegs.

Accedeix aquí a la llista de reproducció dels Diàlegs FECEC 2023

NOU WEB WWW.JUNTSCONTRAELCANCER.CAT

Aquest ha estat l’any de la nostra renovació online: el nostre web www.juntscontraelcancer.cat s’ha renovat per ser més accessible i modern, sense perdre la seva essència de punt d’informació a pacients i entitats. Així mateix, hem renovat també la imatge del nostre butlletí Acció FECEC, al qual pots inscriure’t omplint el formulari que trobaràs a la part inferior de la home.

XIX TROBADA DE VOLUNTARIAT EN L’AMBIT ONCOLÒGIC

El 20 de maig es va celebrar la XIX Trobada de voluntariat en l’àmbit oncològic sota el lema “Junts, fem pinya”. Prop de 150 persones voluntàries en l’àmbit oncològic es van aplegar en aquesta jornada, amb la qual la FECEC reconeix cada any la tasca valuosa del voluntariat en l’àmbit oncològic en la millora de la qualitat de vida de les persones amb càncer i els seus familiars.

XII SETMANA CATALANA DE LA PREVENCIÓ DEL CÀNCER (SECAPC)

Enguany, la XII edició de la SECAPC s’ha volgut dedicar especialment al col·lectiu de gent gran, amb una sèrie de tallers específics sobre alimentació saludable a les comarques de Barcelona i una sèrie de consells online sobre alimentació saludable i activitat física per a gent gran elaborats juntament amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Els altres col·lectius també han pogut participar en els tallers d’alimentació saludable a tot Catalunya, impartits per nutricionistes col·legiades, i organitzats conjuntament amb les entitats federades.

2a EDICIÓ DE LA JORNADA CELEBRA LA VIDA DESPRÉS DEL CÀNCER

I per finalitzar els actes d’aquest 2023, el 25 de novembre va tenir lloc la 2a edició de la jornada ‘Celebra la vida després del càncer”, un espai de trobada per reflexionar sobre els drets i necessitats de les persones que han superat la malaltia amb diàlegs amb experts, testimonis, tallers i un espectacle musical.

FORMACIÓ DEL VOLUNTARIAT

Tres cursos de formació de voluntariat en l’àmbit oncològic han tingut lloc aquest any a Barcelona (un de bàsic i un d’aprofundiment) i Girona (aprofundiment), amb prop de 40 assistents.

curs-daprofundiment-de-voluntariat-en-lambit-oncologic-girona

ALTRES ACTIVITATS

En aquest 2023, hem pogut celebrar l’aconseguiment d’una de les fites que la FECEC, Junts contra el Càncer i les entitats federades anaven reclamant a les administracions des de feia temps: el dret a l’oblit oncològic dels pacients que han superat la malaltia pel que fa al seu accés a productes financers. L’aprovació del Reial Decret Llei va arribar posteriorment a l’avançament electoral. Així mateix, uns dies abans de l’anunci dels comicis avançats, es va regular l’equiparació dels períodes per renovar el permís de conduir de les persones que han superat la malaltia amb els de la resta de la població.

D’aquí a finals d’any i també l’any pròxim, la FECEC, Junts contra el Càncer seguirà duent a terme activitats, campanyes de prevenció i divulgació, tant presencials com online, formacions i incidència; així com prestar serveis per contribuir a la millora de la qualitat de vida del col·lectiu, juntament amb la col·laboració de les 16 entitats federades i dels seus voluntaris i voluntàries.