Prop de 2.550 persones han pres part a les activitats de la XII SECAPC

campanya-SECAPC-2023

La XII Setmana Catalana de Prevenció del Càncer (SECAPC) va finalitzar aquest diumenge 8 d’octubre. Durant set dies, la FECEC, Junts contra el Càncer ha portat a terme tot un seguit d’activitats per promoure estils de vida saludables que redueixin el risc de patir càncer.

TALLERS D’ALIMENTACIÓ SALUDABLE PER A ADULTS I GENT GRAN

El lema de la SECAPC és “Menja sa i mou-te”, les dues recomanacions que la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) destaca dins del Codi Europeu contra el Càncer per aquesta campanya. Enguany, les activitats han estat dirigides especialment al col·lectiu de la gent gran. Les comarques de Barcelona han acollit 5 tallers sota el nom “Què hem de menjar quan som grans?”, a càrrec de nutricionistes de la Universitat de Barcelona. En aquests tallers, 130 persones van poder conèixer quins són els aliments més saludables, quins evitar i quins són els millors àpats a preparar quan venen fills i nets a dinar, tot adreçat a reduir el risc de patir càncer. Aquesta activitat va comptar amb la col·laboració en l’organització de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya.

Foto: tallers a Manresa i Corbera de Llobregat, amb la nutricionista Laura Padró

Els tallers d’Alimentació saludable a tot Catalunya van aplegar prop de 220 persones. En aquestes activitats, també a càrrec de nutricionistes col·legiades, persones de totes les edats van poder aprendre a preparar esmorzars, dinars i sopars correctes per tal de prevenir la malaltia. Per la realització d’aquests tallers, s’ha comptat amb la col·laboració en l’organització de les entitats federades.

Foto: tallers a Roses, La Granja d’Escarp, Rubí i Palamós

L’HORT D’EN MARÇAL, L’ACTIVITAT PER ALS MÉS PETITS

2.200 alumnes d’entre 5 i 7 anys de 56 centres escolars de tot Catalunya han pres part de l’activitat “L’Hort d’en Marçal”. Mitjançant un material pedagògic i un vídeo, els més petits van poder conèixer les propietats de la fruita i elaborar broquetes de 7 tipus de diferents que després van poder tastar. Aquesta activitat, ja consolidada a la SECAPC, ha comptat amb la col·laboració de Supermercats Caprabo, encarregats de portar la fruita a gran part de les escoles participants, i de l’equip de voluntariat de les entitats de la FECEC, sense el qual no hagués estat possible l’activitat.

Fotos: L’Hort d’en Marçal a escoles de la província de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

CONSELLS PER A LA GENT GRAN

Durant la setmana, les xarxes socials de la FECEC, Junts contra el Càncer han anat difonent tota una sèrie de consells bàsics per a la prevenció de la malaltia, també adreçats a la gent gran. Aquests consells, realitzats en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), estan relacionats amb com alimentar-se de manera saludable i amb quin tipus d’activitat física moderada poden fer en la seva vida diària per reduir el risc de patir càncer.

Segueix-nos a Instagram, X (abans Twitter) i Facebook.

La XII Setmana Catalana de Prevenció del Càncer ha comptat amb el suport del Departament de Salut i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, Dipsalut de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Barcelona; i amb la col·laboració de Caprabo i la Xarxa Audiovisual Local (XAL).