Inici > Voluntariat

Foment del voluntariat

El voluntariat en l’àmbit oncològic és l’eix vertebrador i un element fonamental en la tasca que fan les entitats en la millora de la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies. Aquest equip de voluntariat el conformen persones que volen dedicar el seu temps lliure a acompanyar adults i infants amb càncer i els seus cuidadors i familiars i/o realitzar altres tasques de suport i representació.

Tipus de voluntariat

Les entitats que formen part de la FECEC, Junts contra el Càncer ofereixen diferents tipus de voluntariat d’acord amb els seus programes i serveis. Les opcions més habituals de voluntariat en l’àmbit oncològic són:

Formació de voluntariat en l’àmbit oncològic

La formació dels equips de voluntariat i la dels seus coordinadors és bàsica per donar eines i recursos per poder desenvolupar correctament l’acció voluntària. Independentment de la formació de voluntariat específica que cada entitat desenvolupi, la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) ofereix, des de l’any 2006, una formació bàsica als voluntaris, reconeguda dins el Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya i coorganitzada amb la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Fes-te voluntari/a

Si ets major d’edat i vols formar part de l’equip de voluntariat de les entitats que formen part de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) omple aquest formulari. T’ajudarem a trobar la millor opció que encaixi amb allò que pots aportar.

Trobada de Voluntariat en l’àmbit oncològic

La FECEC, Junts contra el Càncer organitza anualment la Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic, jornada per reconèixer la tasca valuosa del voluntariat oncològic en la millora de la qualitat de vida de les persones amb càncer i els seus familiars. La trobada serveix també per enfortir el nexe d’unió i sentiment de pertinença entre aquest col·lectiu i com a espai de motivació i per compartir experiències personals. Taules rodones, xerrades, tallers i altres activitats conformen la trobada que aplega les persones voluntàries de les entitats de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer.

MÉS INFORMACIÓ
DESCARREGAR
MÉS INFORMACIÓ
MÉS INFORMACIÓ
DESCARREGAR
MÉS INFORMACIÓ