Inici > Actualitat

Actualitat

Llum verda al CAR-T ARI0002h desenvolupat pel Clínic-IDIBAPS per a pacients amb mieloma múltiple

El CAR-T ARI-0002h, desenvolupat a l'Hospital Clínic Barcelona-IDIBAPS, ha rebut el vistiplau del Comitè d'Avaluació de Medicaments d'Ús Humà de l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) per a la seva aprovació com a medicament de teràpia avançada de fabricació no industrial en pacients amb mieloma múltiple en recaiguda.

L’Hospital del Mar porta a terme la primera transposició uterina i d’ovaris amb èxit de l’Estat

L'equip del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital del Mar ha portat a terme la primera transposició uterina de l'Estat en una pacient diagnosticada de càncer de recte localment avançat. Aquesta tècnica permet a les dones afectades per un tumor a la zona pelviana mantenir la possibilitat de ser mares i, a la vegada, evitar una menopausa precoç, en protegir tant l'úter com els ovaris dels efectes del tractament amb radioteràpia.

El VHIO avança cap a una teràpia dirigida per a un tumor rar

Un estudi liderat pel Grup de Cèl·lules Mare i Càncer del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan Despí Moisés Broggi demostra per primera vegada en models preclínics derivats de mostres de pacients l’eficàcia d’una teràpia dirigida sistèmica en pseudomixoma peritoneal, un tumor rar que es caracteritza per l’acumulació de mucina a la cavitat abdominal.

Sopar solidari d’Osona contra el càncer a Seva

La delegació de Seva d'Osona contra el càncer organitza un sopar solidari el pròxim 3 d'agost. La recaptació anirà destinada a la millora de la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies del municipi.

Un estudi de l’ICO i l’IDIBELL demostra els avantatges d’administrar quimioteràpia abans de la cirurgia en càncer de mama estadi II i III

La quimioteràpia neoadjuvant en càncer de mama facilita la cirurgia i ofereix valor pronòstic. A més, la supervivència a 10 anys és del 84%, mentre que un 96% de les pacients que tenen una resposta completa a la quimioteràpia no arriben a tenir metàstasi. Així doncs, la quimioteràpia, pot permetre superar les característiques desfavorables intrínseques del tumor, com ara el càncer de mama triple negatiu.

Recupera el Diàleg FECEC 2022 ‘Què aporta l’estètica oncològica?’

El passat setembre de 2022 vam celebrar el Diàleg FECEC"Què aporta l'estètica oncològica?", dins del cicle "De l'abans al després del càncer".

Oncolliga Girona i Bombers de Girona tornen a unir esforços per “Apagar el Càncer”

El pròxim 15 de setembre se celebrarà una nova edició de la Cursa Solidària Bombers de Girona amb l'objectiu de recaptar fons per ajudar les persones afectades per la malaltia. Les inscripcions a la cursa ja estan obertes al web cursabombersgirona.cat.

Dia Internacional del Sarcoma 2024

El 13 de juliol se celebra al món el Dia Internacional del Sarcoma, un tipus de càncer poc freqüent que afecta tan nens com adolescents, joves i adults, i que es localitza als ossos i als teixits tous de l'organisme. Segons la Organització Mundial de la Salut (OMS), aquests tipus de tumors inclou més de 150 varietats diferents, constitueixen aproximadament un 1% del total de tumors malignes i són responsables del 2% de la mortalitat deguda al càncer.

vacunes-contra-el-cancer
Descobreixen microproteïnes generades als tumors que permetran crear noves vacunes contra el càncer

Un estudi que publica Science Advances i que ha liderat el Grup de recerca en Genòmica Evolutiva de l'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar identifica un conjunt de microproteïnes que es produeixen de forma exclusiva en tumors de fetge. Això les converteix en un objectiu clar per a les cèl·lules del sistema immunitari i en possible diana per al desenvolupament de vacunes contra el càncer.

Neix el primer Observatori Nacional en Càncer de Pulmó amb dades de 34.000 pacients espanyols

El Grupo Español de Cáncer de Pulmón (GECP), grup independent de recerca format per més de 650 especialistes de tot el país, ha creat el primer Observatori Nacional en Càncer de Pulmó amb l'objectiu d'avançar en la curació i supervivència del tumor amb major mortalitat i morbiditat del país.