Inici > Actualitat

Actualitat

Reunió amb el Ministeri de Sanitat per parlar de les millores en la implementació del Reial Decret Llei del Dret a l’Oblit Oncològic

El grup de treball d'entitats sobre el dret a l'oblit oncològic es va reunir aquest dimecres 22 de maig a Madrid amb Javier Padilla, secretari d'Estat del Ministeri de Sanitat, per per compartir les necessitats actuals i les millores en la implementació del Reial Decret Llei.

25 de maig: celebra amb la FECEC Junts contra el Càncer els 20 anys de la Trobada de voluntariat en l’àmbit oncològic

Aquest 25 de maig, no et perdis la gran celebració els 20 anys de la Trobada de voluntariat en l'àmbit oncològic. La FECEC, Junts contra el Càncer ha preparat una gran festa per commemorar l'aniversari d'aquest espai d'unió i cohesió i per reconèixer la tasca de les persones voluntàries de les entitats federades.

‘Zero emissions també als teus pulmons’, lema de la XXV Setmana Sense Fum

La XXV Setmana Sense Fum, que se celebra enguany del 25 al 31 de maig, té com a lema “Zero emissions també als teus pulmons”. L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac.

El Govern elimina l’acomiadament automàtic per incapacitat permanent

El Govern ha anunciat dimarts 21 de maig una reforma que elimina l'acomiadament automàtic dels treballadors que es trobin en situació incapacitat permanent.

15a Marxa Solidària contra el Càncer a Calella

El pròxim diumenge 26 de maig tindrà lloc la 15a Marxa Solidària d'Oncolliga Calella, amb sortida i arribada al Passeig de Mar de la localitat.

28a Fira contra el Càncer de Vilassar de Dalt contra el càncer

Vilassar de Dalt contra el càncer organitza la 28a Fira contra el Càncer al Parc de Can Rafart de la ciutat els pròxims 1 i 2 de juny, enguany dedicada al càncer de pròstata sota el lema "Que el silenci no sigui el teu refugi".

Sopar solidari d’Osona contra el càncer a Manlleu

El pròxim 31 de maig tindrà lloc el Sopar Solidari a benefici d'Osona contra el càncer al restaurant Espurna del Ter de Manlleu.

Recepta de ‘Què i com menjar durant el càncer’ per atenuar la disfàgia

Un dels efectes secundaris dels tractaments del càncer és la disfàgia a sòlids, que apareix quan hi ha dificultat per deglutir els aliments de textura sòlida o la sensació d’obstacle al pas dels aliments, ens referim a la disfàgia a sòlids. Avui, compartim aquesta recepta del web “Què i com menjar durant el càncer” per evitar aquest efecte.

Participació ciutadana en relació amb les infermeres i infermers de Catalunya

El Departament de Salut ha endegat un procés participatiu telemàtic adreçat a la ciutadania, en el marc de l’elaboració de l’Estratègia de benestar, salut i cures de Catalunya, que establirà la visió d’on volen estar les infermeres d’aquí a vint-i-cinc anys, així com les línies clau durant els propers cinc anys.

La Comissió Europea reflexiona sobre l’estat actual del dret a l’oblit oncològic a la UE

La Comissió Europea s'ha reunit a Brussel·les en la conferència Cancer survivorship: advancing the right to be forgotten per debatre sobre l'estat actual del dret a l'oblit oncològic en els països de la Unió Europea, com a part important de la millora de la qualitat de vida dels pacients i de les persones que han superat la malaltia inclosa en el Pla Europeu contra el Càncer ("Europe's Beating Cancer Plan").