Inici > Blog

Blog

càncer i envelliment
Càncer i envelliment

Amb l'augment de la longevitat estem veient un augment de la incidència i prevalença del càncer en la població d'edat avançada. En aquest post revisarem a què és degut i quines són les necessitats d'aquests pacients.

La naturalesa més animal del càncer

El càncer es defineix, a grans trets, com un conjunt de malalties que es caracteritzen per la multiplicació incontrolada de cèl·lules del propi cos. Aquesta proliferació excessiva és deguda, en gran part, a l’acumulació de mutacions que no es poden reparar per la maquinària cel·lular i que alteren el cicle de divisió normal de la cèl·lula. Aquests factors desencadenen, en darrer terme, el desenvolupament de la malaltia.

La necessitat de saber gestionar el càncer a la feina

L’entorn laboral és un àmbit que no sempre està preparat o no té les eines necessàries per saber gestionar el cas d’un treballador o treballadora amb càncer durant el seu tractament o el seu retorn un cop ha superat la malaltia. És per això que es fa necessari dotar les organitzacions d’eines per poder reduir l’impacte dels casos de càncer que s’hi puguin presentar.

Las diferentes dificultades sociolaborales de las personas con cáncer y la importancia de un servicio legal para resolverlas

Trabajar es parte fundamental de la vida, da un propósito, una meta, un crecimiento personal y, gracias al dinero conseguido, se puede obtener una mayor calidad de vida. Pero ¿qué pasa si debido a una enfermedad como puede ser el cáncer se adquieren unas limitaciones físicas y/o psicológicas que impiden realizar el desempeño laboral con la misma soltura, eficacia y dignidad con la que se hacía antes?

Assaig clínic: una opció terapèutica amb beneficis per a pacients amb càncer

Patir una malaltia greu com el càncer pot generar molta por i preocupació. És natural tenir dubtes i un sentiment d'incertesa sobre la participació en un assaig clínic. Abans de prendre una decisió, és important tenir clar en què consisteix l'assaig clínic i en què pot beneficiar al pacient.

Càncer hereditari: Hauria de consultar a una unitat de consell genètic?

Aquesta entrada s’ha realitzat en el marc de col·laboració amb el blog Mejor Sin Cáncer.

Els tumors, uns microecosistemes complexos

Probablement, les persones que no estan avesades a un llenguatge mèdic, quan llegeixen les paraules càncer, creixement maligne, tumor, metàstasi, s’imaginen una massa homogènia de cèl·lules que creix descontroladament en l’organisme. Certament és una imatge esbiaixada del que és un càncer maligne.

Per què cal fer-se mamografies?

Aquesta entrada s’ha realitzat en el marc de col·laboració amb el blog Mejor Sin Cáncer.  El cribratge del càncer de mama consisteix a fer una prova a una dona aparentment sana buscant detectar la malaltia en una fase primerenca. Amb la detecció precoç es persegueix facilitar el tractament i reduir el nombre de morts causades per la [...]

Consells per a la prevenció del càncer de còlon i recte

De tots els tipus de càncer, el de còlon i recte és el que té una relació més directa amb l’alimentació. Sabies que amb modificacions de l’alimentació i l’estil de vida podem reduir fins a un 50% el risc de presentar un càncer de còlon i recte?

Preservatiu i virus del papil·loma humà

Aquesta entrada s’ha realitzat en el marc de col·laboració amb el blog Mejor Sin Cáncer.  La infecció pel Virus del Papil·loma Humà (VPH) és una de les infeccions de transmissió sexual més freqüents en el món, tant en homes com en dones. Qualsevol persona que mantingui relacions sexuals, ja siguin homosexuals o heterosexuals, pot infectar-se per aquest [...]