Inici > Blog

Blog

No existeixen aliments anticàncer

En els últims anys han triomfat en les llistes de vendes diferents llibres que proposaven dietes o hàbits alimentaris com a teràpies anticàncer. També abunda la informació falsa, sobretot en internet, d'aliments que són més efectius que la quimioteràpia per a combatre el càncer. Fins i tot hem vist a periodistes dient en horari de màxima audiència que fer olor llimones cura el càncer.

Després de l’aprovació del Dret a l’Oblit Oncològic: i ara què?

El juliol de 2023 ha estat aprovada a Espanya una de les reivindicacions més importants del col·lectiu de persones afectades de càncer i les seves famílies: el dret a l’oblit oncològic. La nova normativa ha estat publicada al BOE núm. 154 de 29/06/2023, mitjançant Reial Decret Llei que modifica el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, i de la Llei 50/1980 de 8 d’octubre del Contracte de l’Assegurança.

Anticossos Inhibidors de Checkpoint: un nou pilar en el tractament del càncer

La recerca mèdica ha donat lloc a l'aparició dels inhibidors de checkpoint immunològic, els quals han canviat radicalment el tractament de diverses formes de càncer, proporcionant noves esperances a pacients que anteriorment tenien limitades opcions terapèutiques.

El sistema immunitari que ataca el tumor: les cèl·lules CART

El Dr. Alberto Mussetti de l'ICO ens explica la història de les teràpies CART, cèl·lules del sistema immunològic que destrueixen els tumors.

Alimentació, canvi climàtic i càncer

Sabies que els aliments més associats a l'aparició de diversos tipus de càncer estan relacionats amb les causes del canvi climàtic? T'expliquem més avui en aquest article del blog Mejorsincancer.org.

Com trobar i participar en un assaig clínic per a rebre un tractament en recerca?

Els assajos clínics són, sovint, una excel·lent opció terapèutica per a tractar el càncer. No sols ofereixen accés a tractaments innovadors, sinó que també impulsen l'avanç de la ciència mèdica. No obstant això, s'ha d'identificar l'assaig adequat i comprendre el procés de participació.

intelligencia-artificial-contra-el-càncer
Inici d’aplicacions de la intel·ligència artificial contra el càncer

La Intel·ligència Artificial (IA) està revolucionant la nostra vida diària en molts aspectes i, de fet, s’està desenvolupant intensament per millorar el diagnòstic precoç i tractament del càncer.

càncer i envelliment
Càncer i envelliment

Amb l'augment de la longevitat estem veient un augment de la incidència i prevalença del càncer en la població d'edat avançada. En aquest post revisarem a què és degut i quines són les necessitats d'aquests pacients.

La naturalesa més animal del càncer

El càncer es defineix, a grans trets, com un conjunt de malalties que es caracteritzen per la multiplicació incontrolada de cèl·lules del propi cos. Aquesta proliferació excessiva és deguda, en gran part, a l’acumulació de mutacions que no es poden reparar per la maquinària cel·lular i que alteren el cicle de divisió normal de la cèl·lula. Aquests factors desencadenen, en darrer terme, el desenvolupament de la malaltia.

La necessitat de saber gestionar el càncer a la feina

L’entorn laboral és un àmbit que no sempre està preparat o no té les eines necessàries per saber gestionar el cas d’un treballador o treballadora amb càncer durant el seu tractament o el seu retorn un cop ha superat la malaltia. És per això que es fa necessari dotar les organitzacions d’eines per poder reduir l’impacte dels casos de càncer que s’hi puguin presentar.