Inici > Publicacions

Publicacions

FECEC en xifres 2022

Aquest document és un cens de les activitats realitzades per les entitats membres de la FECEC durant l’any 2022 en números globals. Amb l’objectiu d’augmentar la transversalitat d’informació i el treball en xarxa de les associacions, i potenciar l’objectiu comú de lluitar contra la malaltia del càncer, l’estudi “La Fecec en xifres” analitza els recursos, activitats i serveis que les entitats federades ofereixen als pacients i familiars amb càncer.

DESCARREGAR

No hi ha dos tumors iguals!

La FECEC col·labora en aquest document elaborat per la Societat Catalano-Balear d’Oncologia i impulsat Roche sobre la NGS o seqüenciació massiva, una eina que ja s’usa en el diagnòstic del càncer. 

DESCARREGAR

Primer Baròmetre Càncer i Treball a Catalunya

La FECEC ha impulsat l’elaboració del primer Baròmetre Càncer i Treball a Catalunya 2022. Més de 1.000 persones treballadores han participat en aquest estudi elaborat per l’agència de sociologia GAPS.

DESCARREGAR

Infografia 1r Baròmetre Càncer i Treball a Catalunya 2022

Principals dades del baròmetre elaborat per GAPS per a la FECEC Junts contra el Càncer, mitjançant enquestes en línia a 1.002 persones que tenen o han tingut un diagnòstic de càncer.

DESCARREGAR

Memòria d’Activitats FECEC 2022

Com a plataforma d’unió de les entitats que lluiten contra el càncer a Catalunya, la FECEC compleix diverses funcions representatives i divulgatives de la causa comuna que ens uneix. La memòria és el recull anual d’activitats de la FECEC, que posa de manifest el seu treball en l’àmbit de la divulgació i la prevenció, el foment del voluntariat, la recerca oncològica i els serveis a les entitats federades.

DESCARREGAR

Com gestionar el càncer en el treball

Manual elaborat per la FECEC i l’European Cancer Leagues que explica per què és necessari que els empresaris i directius adoptin una política global i un conjunt de procediments sobre la gestió del càncer en el lloc de treball i ofereix consells útils per ajudar-lo a enfrontar els reptes del càncer..

DESCARREGAR

Guia ‘Càncer i sexualitat 2020’ per a pacients oncològics

Aquesta guia informativa ha estat elaborada pel grup de treball de suport a pacients de l’European Cancer Leagues amb la participació de la FECEC.Aquest document en concret va adreçat als pacients oncològics i té com a finalitat recollir les principals afectacions que es poden donar i facilitar un seguit de preguntes que es poden plantejar als professionals sanitaris que ens acompanyen en les visites durant el procés oncològic.

DESCARREGAR

Guia ‘Càncer i sexualitat 2020’ per a professionals

Aquesta guia informativa ha estat elaborada pel grup de treball de suport a pacients de l’European Cancer Leagues amb la participació de la FECEC. Aquest document en concret va adreçat als professionals sanitaris amb la finalitat de recollir un seguit de consells de com facilitar i abordar aquesta qüestió amb els pacients.

DESCARREGAR

Consells útils a preguntar durant les visites mèdiques

Aquesta guia elaborada per la FECEC conjuntament amb la European Cancer Leagues recull una sèrie de consells i de possibles preguntes a fer durant les visites del pacient al llarg de tot el procés oncològic. El document recopila aquelles preguntes que poden recollir millor les inquietuds i dubtes personals en cada moment.

DESCARREGAR

Factors que faciliten i factors que dificulten la reincorporació al lloc de treball després del càncer

Aquesta recerca, els resultats de la qual presentem en aquest document, ha estat impulsada per la FECEC com a conseqüència d’un seguit de projectes previs orientats a explorar la vivència de la supervivència i a oferir suport a les persones que han superat o han cronificat la malaltia del càncer.

DESCARREGAR

Estudi per a la millora de la integració i reincorporació laboral de les dones que han patit càncer de mama

Aquest és un estudi que recull dades qualitatives sobre la situació de milers de dones amb formació i experiència que no ho tenen gens fàcil per reprendre la seva vida laboral. Això inclou la possibilitat d’acomiadament o d’experimentar situacions que forcen la seva dimissió, amb el consegüent impacte laboral i econòmic i fins i tot emocional.

DESCARREGAR

Millorar l’experiència dels Supervivents de cáncer a Catalunya

Aquest és un estudi per millorar el coneixement i la comprensió de les necessitats de les persones que han patit la malaltia. L’estudi explora les vivències de les persones afectades i dels professionals que les atenen, explorant l’experiència de les pròpies entitats i validant en el nostre entorn els resultats d’estudis precedents.

DESCARREGAR

Oncologia i Voluntariat: Recomanacions per a coordinadors de voluntariat

Aquest recull sorgeix del treball i l’experiència acumulada per els membres del grup de treball de coordinadors de voluntariat . Fa un repàs dels procediments, estratègies i factors a tenir en compte per les organitzacions de cara a garantir la cura, motivació, suport anímic i integració del voluntariat. Per això, contempla tots els aspectes que afecten els voluntaris, des de la seva selecció, acollida, formació, comunicació, atenció emocional, reconeixement, compromís, fidelització i fins i tot la desvinculació, quan es produeix.

DESCARREGAR

Estudi sobre la cobertura de necessitats psicosocials

Iniciat a l’octubre de 2006, l’informe sobre la “Cobertura de necessitats psicosocials” es va presentar a la FECEC a les acaballes de novembre de 2007. Aquest estudi, portat a terme per la Dra. Marta Schröder i el seu equip, és una recerca observacional realitzada a 23 centres hospitalaris de Catalunya, l’objectiu del qual és conèixer el grau de cobertura de les necessitats psicosocials dels malalts de càncer a Catalunya i ajudar als proveïdors de serveis oncològics a una millor comprensió de la natura de les necessitats psicosocials de les persones afectades de càncer.

DESCARREGAR