Inici > Després del Càncer

Després del Càncer

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) ha estudiat les dificultats i necessitats que tenen les persones que han superat o cronificat el càncer. En aquest sentit, el programa Després del Càncer inclou actuacions d’informació i de sensibilització, publicacions i activitats i serveis de cara a millorar la qualitat de vida de les persones després del càncer.

Actuacions d’informació i sensibilització

 

Espai digital #despresdelcàncer
Està dirigit exclusivament a les persones que han superat o cronificat la malaltia del càncer. Per trobar resposta a la manca d’informació sobre:

Xerrades divulgatives
La FECEC, Junts contra el Càncer organitza xerrades divulgatives en diferents formats. Estan adreçades al públic en general, a pacients i familiars de persones amb càncer. Les xerrades divulgatives tracten sempre sobre diversos aspectes de la malaltia, des de la prevenció, al diagnòstic, el tractament i el després del càncer.
Aquestes xerrades es realitzen en format presencial, online i streaming per YouTube o Instagram Live.

Cicle “Diàlegs FECEC Després del càncer”

Jornada ‘Celebra la vida després del càncer’
Jornada per donar veu a les persones que han superat un càncer, donar visibilitat a les seves necessitats i sensibilitzar la societat sobre les dificultats que afronten les persones després del càncer. Mitjançant xerrades, conferències, taules rodones d’experts i testimonis i activitats diverses s’informarà i es donarà visibilitat a aquesta realitat combinant diversió, aprenentatge i conscienciació.

Resum edició 2023:

Serveis

Càncer a la Feina
Aquest és un servei per a empreses que té l’objectiu dissenyar un protocol per gestionar l’impacte del càncer a les organitzacions. Acompanyant al treballador afectat (sigui pacient o cuidador ) i minimitzant l’impacte en la resta d’organització. Basat en l’experiència de la prova pilot “Què fer quan apareix el càncer a la feina”, el servei ofereix:

Reprèn, servei d’orientació laboral
Servei d’orientació laboral gratuït dirigit als usuaris que han patit un càncer i busquen una feina adaptada a les necessitats físiques i/o emocionals derivades de la malaltia.

Assessorament legal
Servei d’assessorament legal en matèria de drets sociolaborals per a persones amb càncer, prestat per el despatx d’advocats Fidelitis.

Estudis

2022 – Primer Baròmetre Càncer i Treball a Catalunya

La FECEC ha impulsat l’elaboració del primer Baròmetre Càncer i Treball a Catalunya 2022. Més de 1.000 persones treballadores han participat en aquest estudi per conèixer la percepció dels treballadors sobre la gestió del càncer a la feina.

DESCARREGAR

Factors que faciliten i factors que dificulten la reincorporació al lloc de treball després del càncer

Aquesta recerca ha estat impulsada per la FECEC com a conseqüència d’un seguit de projectes previs orientats a explorar la vivència de la supervivència i a oferir suport a les persones que han superat o han cronificat la malaltia del càncer.

DESCARREGAR

Estudi per a la millora de la integració i reincorporació laboral de les dones que han patit càncer de mama

Estudi que recull dades qualitatives sobre la situació de milers de dones amb formació i experiència que no ho tenen gens fàcil per reprendre la seva vida laboral. Això inclou la possibilitat d’acomiadament o d’experimentar situacions que forcen la seva dimissió, amb el consegüent impacte laboral i econòmic i fins i tot emocional.

DESCARREGAR

Millorar l’experiència dels Supervivents de cáncer a Catalunya

Estudi per millorar el coneixement i la comprensió de les necessitats de les persones que han patit la malaltia, explora les vivències de les persones afectades, la dels professionals que les atenen i l’experiència de les pròpies entitats. Alhora valida en el nostre entorn els resultats d’estudis precedents.

DESCARREGAR