Torna a veure el Diàleg FECEC ‘Càncer colorectal: de la detecció precoç a la innovació terapèutica’

Médico enseña cáncer colorrectal

El març passat, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Càncer de Còlon, vam organitzar el Diàleg FECEC “Càncer colorectal: de la detecció precoç a la innovació terapèutica”. Torna’l a veure en aquest enllaç.

Les dues expertes van ser la Dra. Elena Élez, oncòloga i coordinadora del Comité Multidisciplinari de Tumors de Còlon i Recte de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Vall d’Hebron Institute of Oncology (VHIO); i Ariadna Garcia, infermera de recerca de la Unitat de Tumors de Còlon i Recte del Vall d’Hebron Institute of Oncology (VHIO). Totes dues ens van comentar les darreres innovacions en els tractaments dels tumors de còlon i recte, amb la medicina de precisió, i la importància de participar en el Programa de Detecció Precoç d’aquests tipus de tumors dirigit a la població de Catalunya partir dels 50 anys. Meritxell Jané, pacient a qui van detectar un càncer de còlon als 37 anys, ens va explicar el seu testimoni.

El diàleg va ser moderat per la prestigiosa periodista Rosa Maria Calaf.

El càncer de còlon i recte és el tipus de tumor més diagnosticat a Espanya, segons xifres de la SEOM. Portar una dieta inadequada, no realitzar activitat física i fumar són els factors de risc més importants, però hi ha d’altres que cal conèixer per prevenir la malaltia. Quins són els símptomes, quins efectes emocionals té el diagnòstic en els pacients, què podem fer per prevenir aquest tipus de càncer i quines són els darrers avenços mèdics per tractar aquesta malaltia van ser alguns dels aspectes sobre els quals es va parlar en l’acte.

Font: FECEC, Junts contra el Càncer