Dia Mundial del Càncer de Mama 2023: activitats de les entitats

activitats-cancer-mama

El pròxim 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial del Càncer de Mama, jornada per conscienciar sobre aquest tipus de càncer que afecta 2,3 milions de dones al món, segons xifres de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i més de 4.700 a Catalunya, segons el Departament de Salut. Les entitats de la FECEC, Junts contra el Càncer organitzen activitats per commemorar la jornada.

FECEC, JUNTS CONTRA EL CÀNCER

En motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, la FECEC, Junts contra el Càncer organitza el Diàleg FECEC 2023 “Després del càncer de mama: i ara què?”, una xerrada presencial que tindrà lloc el pròxim 18 d’octubre. APUNTA’T AQUÍ!

FUNDACIÓ ONCOLLIGA

La ciutat de Sabadell acull la 2a edició de la cursa solidària ‘Race For Life pel Càncer de Mama’, aquest 15 d’octubre. Es tracta d’una una carrera organitzada per la Fundació Oncolliga amb la col·laboració de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Sabadell.

També, per continuar sensibilitzant la població sobre la importància de la prevenció i la detecció precoç del càncer de mama, la Fundació Oncolliga serà a diversos mercats i centres cívics de Barcelona, on per col·laborar amb un donatiu de 5 € es donarà una bossa.

Així, el dimecres 19 d’octubre, Dia Mundial del Càncer de Mama, al matí hi seran a diferents mercats de Barcelona:

Mercat d’Horta
Mercat de la Llibertat (Gràcia)
Mercat del Clot
Centre Cívic Parc Sandaru (Poblenou)
Centre Cívic Can Felipa (Poblenou)

El dissabte 21 d’octubre, també al matí, l’entitat hi serà al Mercat de l’Abaceria, a Gràcia.

D’altra banda, farmàcies de tot Catalunya distribueixen fulletons per informar de la importància de fer-se mamografies per detectar el càncer de mama a temps.

Les delegacions també realitzaran actes a Terrassa i Rubí.

ONCOLLIGA GIRONA

El pròxim 15 d’octubre Oncolliga Girona vol tenyir de rosa els pobles i ciutats de la província per recaptar fons contra el càncer de mama. Tots els donatius de la cursa solidària “Corre per les mames” aniran destinats al projecte “Guapes i valentes” de la Fundació Oncolliga Girona

corre-per-les-mames

I el dia 19 “Vine a fer el llaç rosa amb nosaltres”

Lectura d’un manifest per part de l’escriptora Maria Mercè Roca i construcció d’un llaç gegant amb globus roses a les 12 hores a la Plaça Miquel Santaló de Girona (davant l’Hotel Carlemany).

19 hores: Què li vols preguntar a l’experta? amb la Dra. Ariadna Roqué, de l’ICO Girona. En directe per l’Instagram d’Oncolliga Girona.

GRUP IRIS

La 8a edició de la Cursa de la Dona de Figueres de Grup Iris tindrà lloc a Figueres el dia 5 de novembre de 2023. Amb la recaptació d’aquesta carrera solidària anirà destinada a les persones afectades de càncer de mama que ho necessitin i una part serà donada a un hospital o centre d’investigació.

8a-edició-cursa-dona-figueres

FUNDACIÓ KÀLIDA

Kālida et convida a fer un cafè amb la Dra. Gemma Pons, Cap clínica de microcirurgia, unitat de cirurgia plàstica i estètica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Compartirà la seva visió sobre la cirurgia de reconstrucció en càncer de mama.Tot això en un ambient informal i proper, on els participants podran fer-li les preguntes que considerin. La trobada serà facilitada per una professional de Kālida Sant Pau. Serà el 18 d’octubre a les 12:30 h.

VILASSAR DE DALT CONTRA EL CÀNCER

Vilassar de Dalt contra el càncer ha escollit la dansa com a protagonista del seu espectacle solidari anual a La Massa Teatre. El Centre de Dansa de Catalunya torna a Vilassar amb l’espectacle ‘La Ventafocs’ el pròxim 14 d’octubre.

la-ventafocs-vilassar-de-dalt-contra-el-cancer

ASSOCIACIÓ FÈNIX

L’Associació Fènix entregará llaços rosa a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Solsona, a la Biblioteca Comarcal, al Centre Cívic de Solsona i al Consell Comarcal del Solsonès. Així mateix, la façana de l’edifici de l’ajuntament s’il·luminarà amb leds de color rosa.

FUNDACIÓ ROSES CONTRA EL CÀNCER

L’entitat de Roses realitzarà aquestes activitats per la jornada del 19 d’octubre.

  • 17 h: Lectura del manifest
  • 17:30 h: Escalfament i sortida de la sessió de marxa nòrdica a Roses (bastons pels 25 primers inscrits, samarreta de regal)
  • 18:30 h: Estiraments

ONCOVALLÈS

El pròxim dimecres 18 d’octubre (19:30 h), a la sala d’actes de la Biblioteca Roca Umbert, el Club de Premsa del diari El 9 Nou organitza el col·loqui “El càncer de mama no només és de dones”, on participaran Màrius Soler, Fundador/Director d‘Invi, Carolina Mateo, pacient de càncer de mama metastàtic, i la responsable del departament de Salut d’Oncovallès, Carme Grau.

LLIGA CONTRA EL CÀNCER DE TARRAGONA I LES TERRES DE L’EBRE

Les activitats de la Lliga de Tarragona són:

  • Dijous 19 d’octubre: a la delegació de la Lliga a Valls, organitza una acapta en benefici de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.
  • Diumenge 22 d’octubre: la delegació de la Lliga a Maspujols organitza una caminada i vermut solidari en benefici de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre
  • Diumenge 22 d’octubre: cursa de les dones Terres de l’Ebre

Font: entitats de la FECEC, Junts contra el Càncer