Dia Internacional del Càncer Infantil 2024

El 15 de febrer se celebra el Dia Internacional del Càncer Infantil, jornada promoguda per la Childhood Cancer International (CCI). Les entitats de la FECEC dedicades al càncer infantil se sumen a la celebració amb diferents activitats.

La campanya de la CCI pretén aportar llum sobre els reptes i desigualtats únics als quals s’enfronten els nens, nenes i adolescents amb càncer, juntament amb les seves famílies a tot el món. La seva demanda és que tota la societat unida creï un món on tots els nens, nenes i adolescents amb càncer tinguin el suport i recursos necessaris per superar la malaltia.

Les xifres del càncer infantil a Catalunya

A Catalunya, es diagnostiquen entre 170 i 200 casos de càncer infantil cada any. La taxa de supervivència se situa entorn el 80% i és la primera causa de mortalitat en infants d’entre 5 i 14 anys i la segona, entre els 15 i els 24.

Tipus de càncers més freqüents en infants

Les leucèmies i els limfomes són els tipus de tumors no sòlids més freqüents en infants, mentre que els tumors sòlids amb més incidència són els cerebrals, els neuroblastomes, el tumor de Wilms, el retinoblastoma, el radomiosarcoma, l’osteosarcoma i el sarcoma d’Ewing.

ACTIVITATS DE LES ENTITATS

Les entitats que treballen per millorar la qualitat de vida dels infants amb càncer i les seves famílies se sumen al Dia Internacional del Càncer Infantil amb les següents activitats:

FUNDACIÓ ENRIQUETA VILLAVECCHIA

Sopar Solidari 2024 Una victòria de tots

El dijous 22 de febrer, la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia celebra 35 anys d’ajuda i acompanyament als nens i nenes amb càncer i altres malalties greus amb un sopar solidari que tindrà lloc en un dels espais més desconeguts del Recinte Modernista de Sant Pau, l’antic Convent de les germanes que atenien els pacients de l’hospital.

Més informació

Venda de xocolata solidària

El 15 de febrer, els supermercats Caprabo vendran la xocolata solidària “Somriures de Xocolata” de la Fundació Enriqueta Villavecchia, que també es pot trobar des de Nadal als establiments BonÀrea.

xocolata-solidària-Fundació-Enriqueta-Villavecchia

Més informació

Pavelló de la Victòria

Llegeix més: Salut i Drets Socials reafirmen el compromís de gestionar el Pavelló de la Victòria i incorporar-lo a la cartera de serveis públics

AFANOC

En la celebració del Dia Internacional de l’Infant amb Càncer que s’escau el dia 15 de febrer, AFANOC convida tota la ciutadania a mirar més enllà la realitat del càncer infantil, el lema que centra la seva campanya anual. “Mirar més enllà” significa tenir una mirada neta, càlida i empàtica amb els nens i nenes que pateixen aquesta malaltia, posant èmfasi en la seva etapa vital d’infants i no tant en què són malalts o pacients.

Amb motiu d’aquesta commemoració s’organitzaran diverses activitats arreu del territori i accions a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials amb l’objectiu de donar visibilitat a la tasca que realitza l’AFANOC. 

  • A Barcelona, al vestíbul de l’Hospital Maternoinfantil de la Vall d’Hebron, a partir de les 10 hores, s’ubicarà un estand informatiu amb venda de marxandatge solidari i un fotomaton on tots aquells que s’apropin podran fotografiar-se i endur-se un record d’aquest dia.
  • El mateix dia 15 de febrer, a les 12.00 hores, a l’espai veïnal del carrer Calàbria 66, de Barcelona, el grup de música ‘Padrino & La Cosa Nostra’ presentarà en roda de premsa el seu nou disc solidari “Help! RockpelsXuklis”, en format vinil i CD. Dos dies més tard, el dissabte dia 17 de febrer, a les 12.00 h, es farà un tast d’aquest nou disc a la plaça principal del centre comercial SOM Multiespai i també es podrà comprar. Aquesta activitat està patrocinada per l’empresa de serveis funeraris ÀLTIMA amb motiu del Dia Internacional de l’Infant amb Càncer, en solidaritat amb l’AFANOC.
  • A les ciutats de Tarragona (Rambla Nova cantonada amb el carrer Canyelles) i Reus (Plaça Prim), de les 10 a les 19 hores, l’AFANOC sortirà al carrer amb dos estands informatius i de marxandatge. També, les AFA’s de l’escola PAX de Tarragona i l’Escola Muralles de Montblanc organitzen, pels volts d’aquest dia, una xocolatada solidària per a recaptar fons pel càncer infantil.
  • A Lleida, tindrà lloc l’acte de reconeixement a l’escola guanyadora de l’activitat proposada als centres educatius per la campanya del “Posa’t la Gorra!” del 2023 i es podrà gaudir d’un esmorzar solidari a la Xurreria Moreno. A més, les AFA’s de les escoles Riu Segre de Lleida, Els Til·lers d’Artesa de Lleida i l’Escola Mare de Déu del Carme d’Alcoletge muntaran un estand informatiu i de marxandatge i hi haurà activitats solidàries a pobles com El Cogul, Alpicat i Soses.

FUNDACIÓ AMICS JOAN PETIT

L’entitat que recapta fons per a la recerca del càncer infantil ja està organitzant la jornada solidària de la temporada 2023-24 d’hoquei, que tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 d’abril.

Més informació en el web de la Fundació