Un estudi sobre nutrició i càncer d’ovari premiat amb una beca per la Fundació Dexeus Salut de la Dona

El passat dijous, 16 de febrer, es va celebrar la XIII Cerimònia d’entrega de premis i beques de la Fundació Dexeus Salut de la Dona. En l’apartat de beques, l’investigador de la Unitat de Nutrició i Càncer de l’ICO l’Hospitalet, Raúl Zamora Ros, ha estat reconegut en la categoria de Ginecologia Oncològica i Mamària pel seu estudi ‘Investigació epidemiològica de l’associació entre el consum de polifenols i el risc de càncer d’ovari en la cohort EPIC-Europea’.

170222-Premi-Fundacio-Dexeus-Institut-de-la-Dona.jpg_1481508630

Aquest estudi, que es porta a terme en deu països europeus, avalua si el consum d’una dieta rica en polifenols pot influir en el risc de patir càncer d’ovari. Els resultats d’aquest projecte permetran als professionals de la salut millorar les recomanacions dietètiques per a la prevenció del càncer d’ovari en la població general. El guardó el va recollir Antonio Agudo en nom del premiat.

Les beques de la Fundació Dexeus Salut de la Dona s’atorguen, anualment, als nous projectes innovadors d’investigació en cadascuna de les cinc àrees establertes de salut en la dona: medicina de la reproducció; medicina materno-fetal; ciències bàsiques; ginecologia oncològica i mamària i ginecologia general.

Premi de la Fundació Dexeus salut de la Dona
Aquest guardó, de caràcter internacional, es concedeix a la persona, persones, equip de treball o institució que la seva trajectòria professional o línia d’investigació continuada, representa una contribució rellevant en el camp de les Ciències de la Salut, especialment referides a la dona i particularment en l’àmbit de l’Obstetrícia, la Ginecologia i la Medicina de Reproducció.

Aquest any el Premi de la Fundació Dexeus Salut de la Dona ha estat concedit a Louise Brown (1978) i Victòria Anna Perea (1984) respectivament que van ser les dues primeres persones concebudes a través de la fecundació ‘in vitro’.