Inici >
1er Baròmetre Càncer i Treball a Espanya 2024: estat actual, reptes i necessitats de les persones amb càncer en el seu entorn laboral
La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) es va proposar, fa uns anys, la creació d’una eina de mesura i gestió d’indicadors de salut laboral, i identificar potencialitats i frens per una adequada conciliació laboral per a persones amb càncer a les empreses.
Com protegir del sol els infants i nadons
Quan comença l’estiu, venen més ganes de fer escapades a l’aire lliure i anar a la platja, aprofitant el bon temps. És en aquest moment quan les famílies que tenen infants es fan la gran pregunta: com haig de protegir el meu fill i filla del sol per evitar que es cremin?
El Govern es fa ressò del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i elimina l’extinció de la relació laboral per Incapacitat Permanent total
El Govern d'Espanya ha aprovat una reforma crucial en l'àmbit laboral que suprimeix l'extinció automàtica de la relació laboral dels treballadors que obtinguin una pensió per incapacitat laboral permanent en grau de total. Aquesta mesura, anunciada el passat 21 de maig de 2024, representa un canvi significatiu en la protecció dels drets laborals de les persones amb discapacitat.
No existeixen aliments anticàncer
En els últims anys han triomfat en les llistes de vendes diferents llibres que proposaven dietes o hàbits alimentaris com a teràpies anticàncer. També abunda la informació falsa, sobretot en internet, d'aliments que són més efectius que la quimioteràpia per a combatre el càncer. Fins i tot hem vist a periodistes dient en horari de màxima audiència que fer olor llimones cura el càncer.
Després de l’aprovació del Dret a l’Oblit Oncològic: i ara què?
El juliol de 2023 ha estat aprovada a Espanya una de les reivindicacions més importants del col·lectiu de persones afectades de càncer i les seves famílies: el dret a l’oblit oncològic. La nova normativa ha estat publicada al BOE núm. 154 de 29/06/2023, mitjançant Reial Decret Llei que modifica el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, i de la Llei 50/1980 de 8 d’octubre del Contracte de l’Assegurança.
Anticossos Inhibidors de Checkpoint: un nou pilar en el tractament del càncer
La recerca mèdica ha donat lloc a l'aparició dels inhibidors de checkpoint immunològic, els quals han canviat radicalment el tractament de diverses formes de càncer, proporcionant noves esperances a pacients que anteriorment tenien limitades opcions terapèutiques.
El sistema immunitari que ataca el tumor: les cèl·lules CART
El Dr. Alberto Mussetti de l'ICO ens explica la història de les teràpies CART, cèl·lules del sistema immunològic que destrueixen els tumors.
Alimentació, canvi climàtic i càncer
Sabies que els aliments més associats a l'aparició de diversos tipus de càncer estan relacionats amb les causes del canvi climàtic? T'expliquem més avui en aquest article del blog Mejorsincancer.org.
Com trobar i participar en un assaig clínic per a rebre un tractament en recerca?
Els assajos clínics són, sovint, una excel·lent opció terapèutica per a tractar el càncer. No sols ofereixen accés a tractaments innovadors, sinó que també impulsen l'avanç de la ciència mèdica. No obstant això, s'ha d'identificar l'assaig adequat i comprendre el procés de participació.
Inici d’aplicacions de la intel·ligència artificial contra el càncer
La Intel·ligència Artificial (IA) està revolucionant la nostra vida diària en molts aspectes i, de fet, s’està desenvolupant intensament per millorar el diagnòstic precoç i tractament del càncer.
La FECEC, Junts contra el Càncer ofereix el programa de Divulgació i prevenció a la població en general amb l’objectiu de difondre la necessitat d’adoptar un estil de vida saludable per reduir el risc de patir càncer, com recull el Codi Europeu contra el Càncer.
Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC)
La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) organitza anualment la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), que aplega desenes d’activitats a tot Catalunya. L’objectiu de la convocatòria és difondre les recomanacions del Codi Europeu contra el Càncer per fomentar estils de vida saludables i reduir el risc de patir càncer: seguir una alimentació saludable, evitar el sobrepès i l’obesitat, i la realització d’activitat física moderada de manera diària. El lema de la SECAPC és #menjasaimoute.