Oncolliga i la UOC signen un acord que permetrà als estudiants fer voluntariat i pràctiques a l’entitat

La Fundació Oncolliga i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) signen un conveni de col·laboració, que permetrà als estudiants de la universitat fer pràctiques professionals i tasques de voluntariat social a l’entitat.

IMG_0014-1

La directora-gerent d’Oncolliga, Núria Casaldàliga, i el rector de la UOC, Josep A. Planell, han signat un conveni de col·laboració a la seu de la Universitat el 31 d’octubre de 2018. La col·laboració d’ambdues entitats permetrà que, a partir d’ara, els estudiants de la UOC podran fer pràctiques professionals a Oncolliga de diverses matèries, per tal de consolidar la formació rebuda a la Universitat i proporcionar-los una visió pràctica dels coneixements adquirits.

Per altra banda, els estudiants també podran dur a terme tasques de voluntariat a la Fundació Oncolliga; una iniciativa que permetrà als estudiants conèixer i acompanyar a pacients i/o familiars durant el procés de la malaltia, durant el curs acadèmic, a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa. Per fer-ho, els estudiants rebran, prèviament, una formació específica per afrontar l’acompanyament amb les eines i els recursos necessaris

Finalment, l’acord també permetrà que els professionals d’Oncolliga, que vulguin ampliar els seus coneixements a la UOC, es beneficiïn d’un descompte.

Sobre la UOC

La UOC és una universitat que ofereix formació en línia. Als estudiants i als professors només els cal tenir connexió a internet per a accedir al Campus Virtual. S’aprèn a partir de projectes i activitats, tant individuals com col·laboratius amb els companys de l’assignatura. L’estudiant gestiona el seu propi temps, planifica el seu ritme d’estudi i compagina l’aprenentatge amb les altres responsabilitats que tingui.

Aquest curs, un total de 51.160 persones d’arreu del món l’ha triat per a estudiar-hi un grau o un màster universitari, és a dir, un títol oficial. Concretament, 35.473 persones cursen un grau i 15.687, un màster universitari. La Universitat experimenta, així, un increment del 8,8% dels seus alumnes respecte al curs passat.

A més, és l’única universitat on-line de tot Espanya que consta en el rànquing que fa cada any la revista britànica especialitzada en educació Times Higher Education (THE). Aquest 2018, la UOC hi ha debutat en la posició 12 de les 38 universitats espanyoles que consten en el rànquing.