La recaptació del Market Solidario d’aquest any, 60.500 euros, per a l’Hospital Sant Joan de Déu i la Fundació Villavecchia

La setmana passada es va fer entrega del xec de donació de la recaptació del Market Solidario d’aquest any; un total de 60.500 euros. D’aquests, la meitat aniran destinats a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la recerca i investigació sobre el càncer infantil, i l’altra meitat anirà destinada a la Fundació Villavecchia, per a l’atenció integral als infants i joves i les seves famílies una vegada superada la malaltia.

half

La Mercedes de Ros és la mare de la Blanca, de 7 anys. I la Blanca és néta de l’Ana Manent, membre del Patronat de la Fundació Villavecchia des de fa 15 anys i organitzadora d’aquest Market Solidario que porta 4 edicions i que va començar el 2017, quan una de les amigues de l’Ana que tenia un local va engrescar la resta del grup per muntar juntes una venda solidària i recaptar diners per a la investigació del càncer infantil, després que li diagnostiquessin un tumor a la Blanca amb només un any i mig d’edat i veient que la família estava passant un moment molt difícil. Com recollia l’article de La Vanguardia, “Blanca tiene 35 abuelas que alientan la investigación”.

Aquell primer Market va tenir lloc a un local del carrer Muntaner i el segon es va fer a un local del carrer Sant Gervasi de Cassoles, però des de la seva tercera edició es celebra cada any a la planta del sòtan del Natura del carrer Pelai, a principis de desembre. Aquest any va tenir lloc del 9 al 18 de desembre; van ser 9 dies molt intensos i amb moltíssima afluència de gent. 

Ha anat creixent tant que l’organització i l’emmagatzematge del material cada vegada requereix de més ajuda. Segons l’Anna, “ho fa possible aquest treball en equip de les amigues d’aquest grup fantàstic que tenim, que no paren mai. Moltes d’elles no volen ni que les anomeni però els atribueixo tot el mèrit; un ens deixa un magatzem per guardar la roba, l’altre ens deixa el local per fer-ho… és molt emocionant, la veritat. Sempre, des del Patronat de la Fundació Villavecchia, hem col·laborat en moltes iniciatives per ajudar famílies que havien d’enfrontar-se a la malaltia; mai havíem pensat que ens tocaria a nosaltres”.