La Fundació Roses Contra el Càncer dóna 10.000 euros per a la recerca en el càncer ginecològic

La Fundació Roses contra el Càncer va fer entrega d’un xec de 10.000 euros per a la recerca en el càncer ginecològic a l’ICO Girona.

211214-Fundacio-Roses-Contra-el-Cancer2.jpg_1475043983

L’acte d’entrega es va produir durant el tradicional concert benèfic de Nadal que ha tornat en l’edició d’enguany, després del parentesi de l’any passat per la irrupció de la COVID. La recaptació d’aquest any anirà destinada a la recerca en càncer ginecològic, concretament a un projecte per tal de desenvolupar noves eines moleculars per a la millora de la prevenció d’aquest tipus de tumors en les sindromes hereditàries del càncer.

L’encarregat de rebre el donatiu va ser el cap d’Oncologia Mèdica de l’ICO Girona i coordinador de les unitats de Consell Genètic de l’ICO, Joan Brunet que va agrair aquesta acció per tal de poder aprofundir en la recerca d’aquest tipus de tumors i va remarcar la presència, en aquest projecte, de professionals dels instituts de recreca de l’IDIBELL i l’IDIBGI, a més de professionals dels serveis de ginecologia de l’Hospital U. de Bellvitge i de l’Hospital U. de Josep Trueta.

El concert va anar a càrrec de l’Orquestra Simfònica Harmonia que va oferir una selecció de valsos, polques i altres peces de caire nadalenc i va acabar, com ja és tradicional, amb el vals “Al bell Danubi blau”. El concert es va realitzat al teatre Municipal de la Vila.

La Fundació Roses contra el Càncer

Des de fa 18 anys la Fundació Roses contra el Càncer organitza anualment un concert solidari per a recapatar fons destinats a la recerca del càncer a l’ICO Girona. A més, la fundació també dóna atenció i suport psicosocial als i les pacients de càncer de Roses i a les seves famílies per tal de poder-los acompanyar en el procés de la malaltia, per facilitar l’adaptació i millorar la qualitat de vida i també un cop superada la malaltia o en el procés de dol. Així mateix, també organitzen actes i activitats per pormoure la salut i conscienciar i sensibilitar la població sobre la realitat d’aquesta malaltia.