La Fundació Josep Carreras engega una campanya en el marc de la Setmana Europea contra la Leucèmia

Què és la Setmana contra la Leucèmia?

Cada any la Fundació Josep Carreras porta a terme una campanya en el marc de la Setmana contra la Leucèmia (del 21 al 28 de juny) per conscienciar la societat i recaptar fons per seguir avançant en investigació científica.

leucemia

Durant un dia concret, pacients, expacients i familiars de leucèmia i altres hemopaties malignes ajuden a fer difusió de la campanya sortint al carrer, repartits per diverses localitats d’Espanya. Durant aquesta jornada, distribueixen fullets informatius explicant la seva història, o la d’aquells éssers estimats que no van aconseguir superar la batalla, i animen la societat a col·laborar mitjançant SMS solidaris.

 Aquest any, surten al carrer més, imparables que mai, el dissabte 18 de juny!

Quin és l’objectiu d’aquest any?

La campanya té com a element central un repte científic. A través de l’enviament de SMS solidaris (d’1,2 €) es vol arribar als 150.000 euros que costa un equip d’alt nivell que es necessiten per a l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC).

Fa molt poc s’han descobert unes cèl·lules extremadament potents, les MemoryStem T Cells. Si es modifiquen genèticament aquestes cèl·lules del propi pacient, es podrien  implantar de nou en ell i actuar combatent les cèl·lules leucèmiques fins a acabar amb elles.

 Als Estats Units s’han començat a tractar casos mitjançant tècniques semblants i els resultats són espectaculars. Un 85% de pacients malalts de leucèmia limfoblàstica aguda que no responien a cap tractament, estan lliures de la malaltia i fins a un 50% de pacients amb limfoma no-Hodgkin agressiu que no responien a cap tractament de quimioteràpia estan en remissió completa.

Per avançar en aquesta línia en els propers anys, i que en el futur pugui ser una realitat al nostre país, es necessita  una màquina que ajudi a fabricar aquestes cèl·lules en condicions de màxima seguretat. S’ha anomenat: La Fàbrica de cèl·lules imparables.