La curació definitiva de la leucèmia només podrà assolir-se amb investigacions científiques d’excel·lència

Fundació Josep Carreras, l’Institut d’investigació i Celgene units en la lluita contra la leucèmia

La Fundació Josep Carreras i l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), conjuntamente amb el laboratori biotecnològic Celgene, s’han unit per desenvolupar projectes amb la finalitat d’abordar els últims avanços de la seva lluita contra els càncers sanguinis.

Josep Carreras, president de la Fundació i de l’Institut, afirma que “la curació definitiva de la leucèmia i la millora notòria de la qualitat de vida dels pacients, actualment molt perjudicada a causa de la toxicitat dels tractaments quimioteràpics, només podrà assolir-se si dediquem una part significativa de recursos a la investigació científica d’excel·lència”. Aquesta col·laboració representa un model amb pocs precedents al nostre país “.

La col·laboració de Celgene està potenciant el desenvolupament de diversos projectes dirigits a aprofundir en el coneixement de diverses hemopaties, com les leucèmies, les síndromes mielodisplàsiques, les gammapaties monoclonals, les síndromes mieloproliferatives cròniques, i els limfomes.

Es fa mitjançant tecnologies d’última generació, amb tractaments mitjançant assaigs clínics per a la valoració de nous fàrmacs i millorant els resultats del trasplantament de progenitors hematopoètics.