1 de juny: 8a edició de l’Oncoswim d’Oncolliga Girona

L’Oncoswim arriba a la seva vuitena edició aquest dissabte 1 de juny. Es tracta d’un prova esportiva i solidària de natació en aigües obertes organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb el suport del Club Natació Radikal Swim.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és recaptar fons per ajudar a la investigació sobre el càncer, concretament un estudi clínic sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer de mama que és molt agressiu i que afecta sobretot dones joves.

El projecte està dirigit per la Dra. Teresa Puig i la Dra. Gemma Viñas, membres del Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia. Un 30% del total de les donacions es queden a la Fundació Oncolliga Girona per a despeses pròpies i com a compensació per l’increment en la demanda de serveis que s’ha experimentat arran del creixement de l’entitat.

Oncoswim – 30 km
Es du a terme a la Costa Brava i té un recorregut de 30 km amb sortida a l’Estartit i arribada a Calella de Palafrugell. Els equips han d’estar formats per un mínim de quatre i un màxim de nedadors i el recorregut es pot fer en dues modalitats: per equips (nedant totsels  integrants alhora) o per relleus.

La Milla Solidària – 1,6 km
És una prova individual de natació en aigües obertes menys exigent, que consisteix a recórrer la distància que hi ha entre la platja de Llafranc i Calella de Palafrugell. Es tracta d’un recorregut d’aproximadament 1,6 km que es correspon amb l’últim tram de l’Oncoswim. La inscripció, en concepte de donatiu, té un cost de 23 euros. La sortida serà el mateix dia 1 de juny a les 16.30 h, per tal de fer coincidir l’arribada a Calella amb la dels equips de l’Oncoswim. 

Vols seguir el repte de manera online?

Un any més, els vostres amics i familiars us podran seguir online durant la vostra aventura a l’OncoSwim 2024 a través de TrackTheRace. El link és aquest. Es donarà un dispositius GPS als patrons abans de la sortida per a que el portin durant la travessia dins la vostra embarcació de seguiment.

Font: Oncolliga Girona