Viatge solidari en bicicleta a favor de Roses contra el Càncer

Més de 5.000 euros porta recaptat en ‘Ferdy’ amb el seu viatge solidari en bicicleta de Roses a Sevilla

viatge solidari Roses contra el càncer

El rosinc Juan M. Fernández, més conegut com Ferdy, iniciarà aquest dissabte el viatge solidari amb bicicleta a favor de la Fundació Roses contra el Càncer des de Roses i que el portarà fins a Sevilla.

Un viatge que Fernández, tot i ser el regidor de Festes i Carnaval, ho fa a títol personal, ja que “cada any faig un llarg viatge en bicicleta, l’any passat el vaig fer fins a Beas de Segura en agraïment a San Marcos per un problema greu de salut que vaig tenir i que me’n vaig sortir. I aquest any he decidit anar a la Basílica de la Verge de la Macarena, a Sevilla, i el vull en solidaritat amb la Fundació Roses contra el Càncer”, ha afirmat en Ferdy, per explicar que la manera d’ajudar a l’entitat oncològica es aportar 2 euros per quilòmetre recorregut, “i per això necessitava la implicació de la petita i mitjana empresa de Roses, per si faig al voltant de 1.250 quilòmetres seran uns 2.500 euros per a la Fundació”.

5.390 euros… Fins ara

I 44 empreses, fins al moment, són les que recolzen aquesta iniciativa en solidaritat amb l’entitat oncològica, que fent un donatiu d’entre 50 i 200 euros s’ha aconseguit fins al moment aportar més de 5.000, concretament 5.390 euros, que es destinaran íntegrament a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer, ja que Juan M. Fernández es paga de la seva butxaca totes les despeses del viatge, com és el menjar, els hotels o pensions on passi la nit i possible avaries de la bicicleta. O sigui que els 2.500 € previstos per en Ferdy s’han duplicat

Una quantitat, la de 5.390 euros  que segurament augmentarà ja que tothom que ho vulgui pot sumar-se a la iniciativa solidària, ja siguin empresari o a nivell particular, ja que la Fundació Roses contra el Càncer ha distribuït guardioles per diferents comerços de la Vila per a que la gent pugui fer el seu donatiu.

Cal destacar que els diners que les empreses destinen a aquesta iniciativa el podran desgravar alhora de fer la declaració de la renda, ja que fan una donació a una entitat sense ànim de lucre. Així ho explicarà la Fundació a la carta d’agraïment que enviarà a cadascuna de les empreses que hi participen en aquesta causa.

La Fundació Roses contra el Càncer amb un munt de projectes envers els malalts i familiars

Gràcies als diners que finalment es recaptin un cop finalitzat aquest viatge solidari en bicicleta d’en Ferdy de Roses a Sevilla, la Roses la Fundació Roses contra el Càncer disposarà de més recursos econòmics per tirar endavant tot els seus projectes envers els familiars i malalts oncològics com “els cursos de meditació pels pacients, les sessions de reiki als malalts i familiars, les diferents xerrades que fem per a que la gent estigui informada respecte al càncer, el projecte de medicament de cost zero, en el que ajudem aconseguir aquells que no entren per la Seguretat Social però són necessaris o l’ hotel a Girona fins a 5 dies gratis per la gent que ho necessita, entre d’altres”, ha enumerat la presidenta de la Fundació, Pilar Serra. En definitiva aquests diners que s’assoliran amb aquest viatge en bicicleta de Roses a Sevilla “és una injecció molt important dins el nostre pressupost, ja que cada any tirem endavant més projectes els quals suposen més despeses”, ha assenyalat Serra.

De Roses a Sevilla en 8 etapes, o més

Juan M. Fernández ha explicat que a les 6:15 hores d’aquest dissabte 14 d’agost té previst el seu viatge “amb ciclistes del Club Ciclista Roses que m’acompanyaran fins a Medinyà aproximadament, i després ja seguiré sol”. També l’acompanyarà fins a Barcelona el seu fill, en Jonathan Fernández, estudiant de Comunicació Audiovisual i el qual vol fer un vídeo dels dos primers dies de trajecte i dels dos finals, ja en Andalusia.

Ferdy té previst arribar el dissabte següent, dia 21, a Sevilla, “però si arribo dos dies més tard no passa res. No tinc cap pressa. M’he fet una ruta i una previsió però tot dependrà de les forces”, ha assenyalat, per indicar que “aquest viatge ho faré en una bicicleta de carretera, a diferència de l’any passat que ho vaig fer en una mountain bike”.

Una bicicleta de carretera que arrossegarà un carret de 15 quilos “on transportarà dues mudes, roba també per si plou i així poder-me posar de seca, recanvis de la bicicleta i alguna cosa de menjar, com barres energètiques”. 15 kg que en pla o baixada cap problema, però pujant un port, entre el pes del carret i el que peso semblarem un tràiler” ha afirmat Fernández de forma jocosa.

Les 8 etapes del viatge en bicicleta de Roses a Sevilla

  • 1ª Etapa

Roses-Figueres- Girona-Quart-Tordera-Malgrat de Mar-Arenys de Mar-Vilassar de Mar-Montgat-Sant Adrià del Besós- El Prat de Llobregat

  • 2ª Etapa

El Prat de Llobregat-Sitges-Tarragona-L’Ampolla-L’Aldea

  • 3ª Etapa

L’Aldea-Penyíscola-Castelló de la Plana-Sagunto

  • 4ª Etapa

Sagunto-Almansa

  • 5ª Etapa

Almansa-Albacete-Alcaraz

  • 6ª Etapa

Alcaraz-Andujar

  • 7ª Etapa

Andujar-Ècija

  • 8º Etapa

Écija-Sevilla  (88 km)