Una nova teràpia allarga la supervivència prop de cinc anys en càncers de mama molt agressius

Un avenç mèdic contra el càncer de mama allarga fins al 4,7 anys de vida les pacients que pateixen l’HER2 positiu amb metàstasi, un dels més greus, que afecta entre el 15 i 20% del total d’aquest tipus de tumors.

La nova teràpia es recull en l’estudi Cleopatra, que s’ha presentat al Congrés de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO), a Madrid. En la investigació hi han participat fins a 250 centres mèdics de 19 països d’arreu del món. Els beneficis del nou fàrmac allarguen la supervivència de les dones amb el càncer de mama HER2 positiu en 16 mesos,es passa dels 3,4 anys de mitjana fins als 4,7 anys.

Eva Muñoz, oncòloga de l’equip mèdic de Javier Cortés, de l’Hospital Vall d’Hebron, que ha participat en l’estudi afirma que mai no hi ha hagut una notícia tan rellevant com aquesta. Muñoz explica que el nou fàrmac es combina amb altres medicaments i té uns “efectes secundaris imperceptibles“. Cortés també destaca que, en general, el càncer de mama té una curació d’entre el 60 i el 65%. Afirma també que l’avenç mèdic contribueix a fer crònic el càncer de mama.