Una flor per a un projecte 2022, jornada solidària d’Oncolliga Lleida

La campanya anual “Una flor per a un projecte” d’Oncolliga Lleida és una iniciativa que vol sensibilitzar la ciutadania sobre els reptes que planteja el càncer, tant en la seva vessant sanitària com social. Les 16.000 flors de paper elaborades pels voluntaris de Lleida ciutat i per més d’una cinquantena d’associacions de diferents municipis, aporten els recursos econòmics que permeten finançar projectes contra el càncer al territori.

Captura de pantalla 2022-09-29 120303

El avenços mèdics contra el càncer sempre van lligats al coneixement i comprensió dels processos tumorals i a les noves tecnologies que entre d’altres coses en milloren el diagnòstic. En aquest sentit, tan vàlid és un bon diagnòstic com la immediatesa i la accessibilitat al mateix.

Aquest 2022, Oncolliga fa dues apostes en dos projectes: d’una banda un equip adreçat al servei d’anatomia patològica: “PetroChill”; i de l’altra, ecògrafs portàtils adreçats als equips de cures pal·liatives UFISS I PADES.

Projecte 1: PETROCHILL: aquest equip permet congelar biòpsies intra-operatòries en 60 segons, la qual cosa permet analitzar la mostra i donar resultats en el mateix moment de la intervenció i permet al cirurgià de  prendre les decisions més encertades. Aquesta immediatesa en el procés diagnòstic és clau quan parlem de la cirurgia de Mosh emprada en càncer de pell. Tècnica incorporada recentment a l’hospital universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

Projecte 2: ECÒGRAF PORTÀTILS: Els avenços tecnològics han permès miniaturitzar aquesta potent eina diagnòstica i combinar-la amb els telèfons mòbils smartphone per visualitzar-ne les imatges.  Aquesta portabilitat facilita practica l’ecografia al mateix llit del domicili del pacient, descartant complicacions i derivacions incòmodes al centre hospitalari. La proximitat en la cura de pacients pal·liatius és clau pel seu seguiment i benestar.

La jornada per recaptar fons per aquests dos projectes tindrà lloc el dijous 6 d’octubre. A continuació et deixem el llistat de llocs on pots obtenir la teva flor.

image2