Un servei d’assessorament dietètic és la nova aposta de la Fundació Roses Contra el Càncer

La Fundació Roses Contra el Càncer té una màxima, ajudar als demés, sobretot als pacients i familiars que han patit o pateixen un tumor. I aquesta màxima, aquesta prioritat, fa que sempre estiguin innovant per tal d’oferir una major qualitat de vida als seus usuaris, ja sigui amb els tractaments psicològics a càrrec de la  psicooncòloga, o terapèutics a través de tallers de meditació, reiki i sonoteràpia.

natalia_lluch_fundacio

I ja fa temps que l’entitat oncològica “buscàvem una persona per treballar la nutrició dels pacients amb l’objectiu d’aconseguir que les persones agafin uns hàbits de vida saludables, perquè aquests hàbits són molt importants per reduir el risc, per exemple, de desenvolupar diversos tipus de càncer, i en el cas que en pateixin adaptar una dieta a les seves necessitats”, han assenyalat des de la Fundació.

I finalment, i des de l’1 de juliol és la nutricionista de Roses, Natàlia Lluch, que va col·laborar durant un any amb ViladeRoses.cat oferint els seus consells sobre nutrició, la que ofereix aquest servei. “Estic molt contenta que la Fundació Roses Contra el Càncer hagi comptat amb mi, perquè és supergratificant poder ajudar persones que puguin problemes amb la seva dieta, i dins la meva carrera professional com a nutricionista és la branca que més m’agrada, que és la que havia treballat a la clínica Teknon de Barcelona”, ha assenyalat la Natàlia.

El servei que ofereix la nutricionista rosinca es tracta bàsicament “d’aconsellar i ajudar sobre la millor dieta a seguir a aquells pacients depenen dels trastorns o efectes secundaris que presentin a causa de la quimioteràpia o la radioteràpia, perquè dues persones poden patir el mateix tumor, però respondre de manera diferents al tractament, per exemple una pot tenir alteracions en el gust, en els sabor del menjar, i d’altre pot tenir problemes de digestió,  doncs la nutrició de cadascú s’ha d’adequar a les seves necessitats”, ha explicat Lluch.  

Així mateix, la dietista també dóna informació, aclareix dubtes i assessora els malalts i supervivents usuaris de la Fundació interessats en tenir una dieta saludable i adaptada a les seves necessitats.

Aquest servei d’assessorament dietètic es porta a terme cada últim dijous de mes de 15:30 a 17:30 hores, que es quan els usuaris poden anar a la seu de la Fundació Roses Contra el Càncer per a que la Natàlia els aconselli i orienti sobre nutrició a més de portar a terme tallers dietètics o d’altres necessitat que es vagin presentant. que es vagin detectant.

Els hàbits de vida saludables són molt importants per reduir el risc de desenvolupar diversos tipus de càncer

Per exemple, es calcula, que a tot Espanya, cada any el tabac és responsable de 42.000 casos de càncer, el que suposa un 20 % de tots els tumors diagnosticats, s’ha de dir que per culpa de l’alcohol es diagnostiquen 23.000 casos oncològics, és a dir,  un 11 % dels tumors totals, i que pel fet de consumir carn processada s’han donat 3.800 tumors, el que significa un 1,8% del total”, han assenyalat des de la Fundació.

Així mateix, s’ha vist que no fumar, seguir una dieta rica en fruites i verdures, mantenir un pes normal, realitzar activitat física de manera regular i no beure alcohol o fer-ho amb moderació redueix el risc de càncer de còlon un 37%, el de càncer de mama un 26% i el càncer gàstric un 51%.