Un projecte de l’Associació Fènix i la Fundació SHE s’exposa en una jornada organitzada pel Departament de Salut

Amb el títol “Atenció primària i salut comunitària. Una nova orientació per a l’atenció primària de salut”, el Departament de Salut ha donat a conèixer en quina fase es troba el projecte que va encomanar a un grup de professionals vinculats a l’atenció primària amb l’objectiu d’elaborar un seguit de recomanacions per millorar l’atenció primària de salut.

576_1479826500img-20161122-wa0000

Durant la jornada es van exposar algunes experiències que s’han dut a terme arreu del territori català en el marc d’aquest projecte. Una d’elles és la que han impulsat conjuntament l’Associació Fènix i la Fundació SHE, del doctor Valentí Fuster, que tenia com a finalitat la promoció del no consum de tabac entre els adolescents.

Aquesta experiència pionera en l’àmbit de la prevenció, ha consistit en què diversos professionals del món de la salut i de l’ensenyament de Solsona i Cardona han realitzat activitats als centres educatius d’ambdues poblacions amb la finalitat de promoure un estil de vida amb hàbits saludables. Han potenciat la prevenció del tabaquisme incidint en què és un causant de malalties cardiovasculars i oncològiques.

La jornada organitzada pel Departament de Salut es va celebrar al Paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i va comptar amb la presència del Conseller de Salut, el senyor Antoni Comín.