Un nou projecte de l’Hospital del Mar permetrà un tractament personalitzat del càncer

Un projecte de l’Hospital del Mar per tractar el càncer de manera personalitzada ha rebut una de les tres beques d’Innovació en Oncologia atorgades per la farmacèutica Merck Serono i dotades amb un milió d’euros.

El projecte ha estat seleccionat entre 140 candidatures de tot el món i el seu objectiu és avançar cap a la medicina de precisió, millorant el coneixement biològic del tumor i possibilitant oferir el tractament més adequat a cada pacient.

El projecte també busca millorar el coneixement sobre quins són els mecanismes de resistència adquirits durant el tractament, que poden variar de pacient a pacient, i com evolucionen amb el temps. L’estudi farà servir un abordatge innovador i menys agressiu per al pacient, que consisteix a utilitzar mostres de sang del malalt per estudiar la biologia del tumor, en lloc de biòpsies del tumor.

L’objectiu és passar de la medicina estratificada, la pràctica actual, a la medicina de precisió, que és aquella en la qual es preveu una millor identificació de quin és el tractament més eficient per a cada persona. La idea és proporcionar noves evidències que ajudin a marcar el camí a seguir per a cada pacient de forma individualitzada.