Un miler de participants en la 18a Marxa del Xuixo

Un miler de persones s’han sumat avui a la 18a Marxa del Xuixo, la caminada solidària organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, que enguany ha servit com a cloenda dels actes de celebració de l’Any del Xuixo.

image005

La participació ha estat el doble que l’any passat, superant totes les expectatives dels organitzadors. La iniciativa, que és una de les primeres activitats que l’Oncolliga va organitzar a Girona, té com a objectiu promoure els hàbits saludables i recaptar fons per a ajudar les persones malaltes de càncer de les comarques gironines.

La marxa té cada any un itinerari diferent, sempre al voltant de Girona ciutat. En aquesta edició, els participants han fet un recorregut d’uns 7 km que ha arrencat a les 10 del matí a la pista esportiva del CREC, a Sant Daniel, i que s’ha enfilat cap a Montjuïc, on hi havia un avituallament amb entrepà i beguda. T

ot seguit, els caminants han baixat cap al Barri Vell de Girona i han passat pel carrer de la Cort Reial, pel punt on hi havia l’antiga pastisseria Puig, el lloc on es creu que va néixer el xuixo l’any 1918. El recorregut ha acabat al mateix lloc on havia començat, a la pista del CREC, on s’ha ofert un xuixo a tots els assistents, gentilesa dels gremis de pastissers i flequers de Girona. La iniciativa ha comptat també amb la col·laboració del GEiEG, de l’empresa Sant Aniol i del forn Cresell.

El comissari de l’Any del Xuixo, el periodista Salvador Garcia-Arbós, ha fet de guia de la caminada i ha expressat la seva satisfacció pel fet que els actes del centenari s’hagin pogut tancar “amb una activitat solidària que habitualment ja té un gran èxit de convocatòria, però que aquest any ha aplegat encara més gent”. Garcia-Arbós ha explicat també que, segons dades del Gremi de Pastissers de la Província de Girona, es calcula que les vendes i la producció dels xuixos van augmentar un 20% de mitjana la tardor i l’hivern passat i, fins i tot, aquest increment s’ha percebut en pastisseries d’indrets més enllà de les comarques gironines, com a la mateixa ciutat de Barcelona o al Delta de l’Ebre.

La presidenta de l’Oncolliga, Lluïsa Ferrer, per la seva part, s’ha mostrat molt agraïda per l’alta participació que ha tingut la marxa, “tot un clàssic que ha anat creixent any rere any però que en aquesta edició ha fet un salt quantitatiu molt important, gràcies a la seva vinculació amb els actes de l’Any del Xuixo”.