Troben nous mecanismes de desenvolupament de metàstasis mamària

Un equip d’investigadors de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC) ha descobert un nou mecanisme de desenvolupament de metàstasis associada al càncer de mama, segons ha informat la institució.

Teixit-mama-tumoral-proteina-LIPG_1553254804_28223758_651x366

Els científics, que han treballat en col·laboració amb especialistes del Complex Hospitalari de Santiago i de l’Hospital de Xove a Gijón, han publicat les conclusions del seu estudi a la revista “Oncogene”.

Hi expliquen la seva troballa, que passa per identificar el procés d’expansió de les cèl·lules canceroses des de les mames a, en aquest cas, pulmons i fetge.

Amb anterioritat, es coneixia que el procés de metàstasi no és aleatori, sinó que segueix una sèrie de patrons, ja que en el cas del càncer de mama sol afectar nòduls limfàtics, medul·la, pulmó, fetge i cervell.

El treball dels investigadors de la USC podria tenir utilitat com a factor de pronòstic en metàstasis viscerals en pacients de càncer de mama així com també per identificar dianes terapèutiques de tractament d’aquests tumors.

L’estudi va ser realitzat en fase primària en peixos zebra i a posteriori corroborat clínicament en pacients amb càncer de mama.