Inici > Serveis a pacients > Treball social

Treball social

Serveis de les entitats de la FECEC, Junts contra el Càncer per ajudar les persones amb càncer i familiars a resoldre les necessitats que puguin sorgir quan es diagnostica la malaltia i durant tot el procés oncològic.

1. Ajuts econòmics

Servei que proporciona recursos econòmics que les entitats de la FECEC, Junts contra el Càncer faciliten directament a les persones amb càncer i familiars amb dificultats econòmiques per accedir a tractaments o serveis que requereixen.

2. Assessorament d’estètica oncològica

Assessorament en la cura de la pell realitzat per professionals o persones voluntàries. El programa proporciona algunes pautes bàsiques i solucions per minimitzar els possibles efectes dels tractaments oncològics sobre la pell i les mucoses.

3. Assessorament dietètic

El servei d’especialista en dietètica i nutrició de les entitats dona a la persona amb càncer informació sobre l’alimentació més convenient per cadascuna de les etapes del seu tractament.

4. Assessorament legal (informació laboral)

Servei d’informació sobre els drets i obligacions laborals que poden afectar als pacients amb càncer i les seves persones cuidadores.

5. Assessorament sociolaboral i tramitació d’incapacitats

A través de la consultoria Fidelitis, s’atenen les demandes de les persones amb càncer que per la seva malaltia es vegin obligades a enfrontar-se a una sèrie de situacions i problemes sociolaborals; i es tramita l’obtenció de pensions d’incapacitat.

6. Banc de perruques

Préstec de perruques per a persones amb malalties oncològiques i hematològiques.

7. Cures pal·liatives pediàtriques

Atenció integral als infants i joves de Catalunya afectats per malalties que limiten i/o amenacen la seva vida. Es vetlla pels seus drets, millorant la seva qualitat de vida i una permanència al seu domicili amb el màxim confort possible i que faciliti el fet de poder morir allà (si és l'opció triada per ell o per la seva família).

8. Orientació de recerca de recursos externs

Servei d’assessorament sobre l’accés a recursos externs que poden ser útils per a la persona amb càncer i la seva família.

9. Orientació laboral (Reprèn)

Servei d’orientació laboral dirigit a les persones usuàries que han patit un càncer i busquen una feina adaptada a les seves noves necessitats físiques i/o emocionals. Acompanya i dona suport a aquest col·lectiu en el seu procés de cerca de treball, facilita el seu accés a la reincorporació laboral i redueix l’estigma del càncer a la feina.

10. Pisos d’acollida / allotjament

Allotjament gratuït per a persones i famílies que s’han de desplaçar a altres ciutats per seguir un tractament específic o un procés terapèutic que permeti la seva recuperació.

11. Préstec d’un altre tipus de material

Cessió de material lúdic, educatiu, electrònic i audiovisual tant a l’hospital com al domicili.

12. Préstec de material clínic

Cessió de material clínic gratuït per facilitar l'estada de la persona amb càncer al seu domicili, millorant-ne el benestar i facilitant la tasca de les persones cuidadores.

13. Servei d’Atenció a Domicili (SAD)

Servei que permet ampliar durant més temps la permanència del pacient oncològic a la llar familiar i alleugerir la càrrega de les persones cuidadores principals, mitjançant el suport de treballadors i treballadores familiars.

14. Servei de neteja a domicili

Suport a les persones afectades de càncer, que no poden realitzar les tasques domèstiques, a causa del procés pal·liatiu de la malaltia.

15. Treballador/a social

Professional que ofereix acollida a les persones amb càncer i familiars, valora les seves necessitats en cada cas concret, i les orienta sobre els serveis als quals pot accedir, ja sigui en la pròpia entitat o de manera externa.