Inici > Serveis a pacients > Suport Psicologic

Suport psicològic

Aquest apartat inclou els serveis que ofereixen les entitats de la FECEC, Junts contra el Càncer per proporcionar orientació i suport psicològic a les persones diagnosticades de càncer, buscant el benestar i la qualitat de la vida emocional i psicològica d’aquests pacients i dels seus familiars.

1. Assessorament, suport clínic, emocional i psicoteràpia

Servei que ofereix suport emocional a les persones amb càncer, així com la possibilitat de realitzar un procés terapèutic tant individual com familiar dirigit per un equip de psicologia. L’objectiu és cercar la solució més adequada per a les problemàtiques que se’ls presenten a les persones malaltes i les seves famílies.

2. Grups d'ajuda mútua

Grups formats per persones afectades de càncer o que l’han patit, i/o familiars, i que tenen la iniciativa personal de reunir-se per tractar temes d'interès comú relacionats amb la malaltia (vivències, preocupacions, tractaments...), obtenir beneficis personals (rebre suport, sentir-se compresa...) i aconseguir adaptar-se adequadament al procés que travessen.

3. Grups de dol

Grups formats per familiars de persones malaltes de càncer que han sofert una pèrdua d’éssers estimats. Els grups són guiats per professionals terapeutes especialitzats i els integren persones que estan passant per la mateixa situació amb l’objectiu d’adaptar-se a les noves circumstàncies.

4. Teràpia de grup

Intervenció grupal dirigida per terapeutes professionals especialitzats en l’àmbit oncològic. Consisteix en l’aplicació de tècniques psicoterapèutiques a un conjunt de pacients per facilitar l’adaptació psicosocial a la malaltia, als seus tractaments i a la supervivència del càncer.

5. Teràpia sexual i de parella

Assessorament i suport per resoldre les dificultats en la relació de parella, la por a la intimitat i contribuir a una millor relació conjugal per facilitar l’adaptació a la malaltia i tractaments.