Recupera el Diàleg FECEC ‘Què has de conèixer sobre el càncer de pulmó?’

Diálogo FECEC sobre el cáncer de pulmón

El passat 16 de novembre vam tancar el Cicle “Diàlegs FECEC: de l’abans al després del càncer” del 2022 amb la xerrada “Què has de conèixer sobre el càncer de pulmó?”, activitat emmarcada dins de les activitats de sensibilització de la FECEC pel Dia Mundial del Càncer de Pulmó (17 de novembre). Recupera aquí aquest webinar, si te’l vas perdre.

La Dra. Remei Blanco, cap del Servei d’Oncologia del Consorci Sanitari de Terrassa; i Ezequiel Messeguer, pacient i testimoni, ens van explicar els principals factors de risc i símptomes d’aquesta malaltia, i els tractaments, amb especial atenció a la immunoteràpia i la teràpia de precisió, entre d’altres coses. Aquesta xerrada també va ser en format presencial.

El càncer de pulmó és la principal causa de mort per càncer al món tant en homes com en dones. A Catalunya, en els darrers anys, la incidència d’aquests tipus de tumor es manté estable en els homes, però puja un 5,1% anualment en dones, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El consum de tabac continua sent el factor de risc més important, però hi ha d’altres que cal conèixer per prevenir la malaltia. Quins són els símptomes, quins efectes emocionals té el diagnòstic en els pacients, quins diferents tipus de càncers de pulmó existeixen i quins són els tractaments per a aquests tipus de tumors van ser alguns dels aspectes sobre els quals es va parlar en l’acte.

Font: FECEC, Junts contra el Càncer