Recullen 5.300 euros a favor de l’Oncolliga Girona

La campanya de microdonatius que ha dut a terme CaixaBank amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa a favor d’Oncolliga Girona ha superat totes les expectatives.

La presidenta d’Oncolliga amb personal mèdic de l’ICO Girona, en una imatge d’arxiu LL. SERRAT.
La presidenta d’Oncolliga amb personal mèdic de l’ICO Girona, en una imatge d’arxiu LL. SERRAT.

Per mitjà de 119 donatius fets per particulars i empreses, s’han recollit un total de 5.300 euros que, sumats als 3.000 que havia aportat directament l’Obra Social La Caixa, permetran comprar una màquina centrífuga per al servei d’anatomia patològica de l’hospital Josep Trueta, pressupostada en 6.300.

Aquesta nova eina farà possible processar les mostres de la biòpsia líquida amb més rapidesa i, per tant, reduir el temps de resposta del diagnòstic i començar abans el tractament més adequat.

La biòpsia líquida és una tècnica no invasiva que permet, a partir d’una mostra de sang, fer estudis moleculars per valorar el tractament i el pronòstic i fer un monitoratge de l’estat de la malaltia.

 Els 2.000 euros que s’han recollit de més en aquesta iniciativa es destinaran al programa Guapes & Valentes de la Fundació Oncolliga Girona, dirigit a les dones afectades de càncer de mama que durant el procés de superació de la malaltia han de fer front a un deteriorament de la imatge personal provocat per la caiguda del cabell.