Què i com menjar durant el càncer: recepta per atenuar les nàusees i vòmits

Un any més, ens continuem fent ressò de la iniciativa ‘Què i com menjar durant el càncer’, que té com a objectiu donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l’alimentació durant el tractament del càncer en persones adultes. És un projecte de la Universitat de Barcelona i els materials audiovisuals han estat elaborats per La Xarxa de Comunicació Local.

Avui compartim una RECEPTA per atenuar uns dels efectes secundaris més recorrents dels tractaments, les nàusees i els vòmits: amanida de fonoll i gingebre. Pots descarregar la recepta aquí.

El projecte audiovisual ‘Què i com menjar durant el càncer’ neix de la proposta realitzada per la professora i investigadora de la UB, Anna Tresserra, i l’investigador principal de la Unitat de Nutrició i Càncer de l’ICO-IDIBELL i professor associat de la UB, Raul Zamora, basada en la seva experiència personal i professional en el camp de l’alimentació i els tractaments oncològics.

A més, s’incorporen al projecte entitats de la rellevància de la Fundació Alícia, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)</a> i la Universitat de Barcelona (UB), totes amb un paper molt important en temes de nutrició, oncologia i recerca.

Per fer aquests materials audiovisuals s’ha comptat amb la col·laboració i participació de professionals (dietistes, nutricionistes, cuiners…) i de les ràdios i televisions que formen La Xarxa de Comunicació Local.