Què i com menjar durant el càncer: RECEPTA per atenuar el restrenyiment

Continuem fent-nos ressó de ‘Què i com menjar durant el càncer’, que té com a objectiu donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l’alimentació durant el tractament del càncer en persones adultes. És un projecte de la Universitat de Barcelona i els materials audivisuals han estat elaborats per la Xarxa de Comunicació Local.

Avui compartim una RECEPTA per atenuar un dels efectes secundaris comuns del tractament oncològic: el restrenyiment:
TIMBAL DE PATATA I VERDURES AMB ALFÀBREGA.

Descarrega la recepta aquí.

Les verdures que conté aquest timbal són riques en fibra.

El projecte audiovisual ‘Què i com menjar durant el càncer’ neix de la proposta realitzada per la professora i investigadora de la Universitat de Barcelona, Anna Tresserra, l’investigador principal de la Unitat de Nutrició i Càncer de l’ICO-IDIBELL i el professor associat de la Universitat de Barcelona, Raúl Zamora, basada en la seva experiència personal i professional en el camp de l’alimentació i els tractaments oncològics.

Col·laboren en el projecte Fundació Alícia, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB), totes amb un paper molt important en temes de nutrició, oncologia i recerca.

Per fer aquests materials audiovisuals s’ha comptat amb la col·laboració i participació de professionals (dietistes, nutricionistes, cuiners…) i de les ràdios i televisions que formen La Xarxa de Comunicació Local.