Què i com menjar durant el càncer: RECEPTA per a la pèrdua de la gana

Un dels efectes secundaris més freqüents del càncer i dels tractament oncològics és la pèrdua de la gana. Avui ens fem ressò de les recomanacions de l’Institut Català d’Oncologia i d’una recepta per combatre l’anorèxia, elaborada per l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili. És una informació de ‘Què i com menjar durant el càncer‘.

IMG_4110-scaled

Consells per a la pèrdua de la gana:

  • Aprofita per menjar quan tinguis gana
  • Inclou aliments amb alta densitat nutricional (croquetes, cremes, natilles, iogurts)
  • Pots fraccionar els àpats i fer 5 o 6 àpats diaris més petits al dia
  • Enriqueix les preparacions amb llet en pols, formatge o clares d’ou
  • Evita les preparacions amb olors fortes

 

RECEPTA per combatre la pèrdua de la gana: ALBERGÍNIES FARCIDES

Un àpat complet amb verdures, farinacis i aliments proteics en una mateixa elaboració

Descarrega la recepta AQUÍ.

Què i com menjar durant el càncer” és un projecte de la Universitat de Barcelona que pretén donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l’alimentació durant el tractament del càncer en persones adultes. Els materials audivisuals han estat elaborats per la Xarxa de Comunicació Local.