‘Què i com menjar durant el càncer’: glaçons de cítrics per atenuar la disgèusia

Recepta de glaçons cítrics per atenuar la disgèusia

La disgèusia és un efecte secundari provocat pel tractament del càncer que pot afectar a alguns pacients. Es tracta d’una alteració del gust, és a dir, l’aparició d’un gust metàl·lic, amarg o la desaparició total o parcial dels sabors. La disgèusia pot alterar de manera significativa les ganes de menjar i el plaer que suposa el menjar. Per atenuar-la, us deixem una recepta de la iniciativa “Què i com menjar durant el càncer”: glaçons de cítrics.

Recepta de Fundació Alícia

“Què i com menjar durant el càncer” té com a objectiu donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l’alimentació durant el tractament de la malaltia en persones adultes. El projecte aborda l’alimentació durant la malaltia i aporta algunes pautes dietetico-nutricionals un cop finalitzat el tractament.

El projecte audiovisual va néixer de la proposta realitzada per la professora i investigadora de la UB, Anna Tresserra, i l’investigador principal de la Unitat de Nutrició i Càncer de l’ICO-IDIBELL i professor associat de la UB, Raúl Zamora, basada en la seva experiència personal i professional en el camp de l’alimentació i els tractaments oncològics. La Xarxa Audiovisual Local (XAL) va incorporar la proposta a la seva línia de Responsabilitat Social Corporativa.

A més, es van incorporar al projecte entitats de la rellevància de la Fundació Alícia, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB), totes amb un paper molt important en temes de nutrició, oncologia i recerca.