‘Què i com menjar durant el càncer’: el fals mite del sucre i la xocolata

fals-mite-sucre-xocolata-càncer

Avui, et desmentim el fals mite que diu que el sucre alimenta el càncer. Ho fem a través d’aquest vídeo de “Què i com menjar durant el càncer”, producció audiovisual de La Xarxa i que compta amb l’assessorament de l’Institut Català d’Oncologia i la Fundació Alícia.

Per funcionar correctament, el cos necessita sucre en la seva millor versió, també durant el tractament oncològic. Per això es recomana consumir aliments que contenen sucre de manera natural, com la fruita o els cereals. En canvi, els especialistes aconsellen que es redueixin aquells rics en sucres afegits, com la brioixeria, els refrescos, els sucs envasats o les llaminadures. 

Respecte a la xocolata, es recomana menjar uns 50 grams la setmana de més de 70% de cacau.

El projecte ‘Què i com menjar durant el càncer’ és una producció de la Xarxa Audiovisual Local i elaborat en col·laboració amb institucions de referència en oncologia, nutrició i recerca com la Fundació Alícial’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB)

Font: Xarxa Audiovisual Local