Què i com menjar durant el càncer: amanida de pasta integral i alvocat per atenuar el restrenyiment

Continuem fent-nos ressò de ‘Què i com menjar durant el càncer’, que té com a objectiu donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l’alimentació durant el tractament del càncer en persones adultes. És un projecte de la Universitat de Barcelona i els materials audiovisuals han estat elaborats per la Xarxa de Comunicació Local.

Avui compartim una RECEPTA per atenuar un dels efectes secundaris comuns del tractament oncològic: el restrenyiment: AMANIDA DE PASTA INTEGRAL I ALVOCAT.

Descarrega la recepta aquí.

Una recepta rica en fibra gràcies als cereals integrals.

El projecte audiovisual ‘Què i com menjar durant el càncer’ neix de la proposta realitzada per la professora i investigadora de la UB, Anna Tresserra, i l’investigador principal de la Unitat de Nutrició i Càncer de l’ICO-IDIBELL i professor associat de la UB, Raul Zamora, basada en la seva experiència personal i professional en el camp de l’alimentació i els tractaments oncològics.

La Xarxa Audiovisual Local (XAL) incorpora la proposta a la seva línia de Responsabilitat Social Corporativa, recollida en els seus estatuts com una de les missions a complir com a servei públic.

A més, s’incorporen al projecte entitats de la rellevància de la Fundació Alícia, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB), totes amb un paper molt important en temes de nutrició, oncologia i recerca.