Prop de 4.000 persones es mouen pel càncer a la Run4Cancer 2023 d’Oncolliga Girona

Prop de 4.000 persones s’han mogut avui contra el càncer participant a la Run4Cancer, la cursa solidària que la Fundació Oncolliga Girona organitza cada any amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer (4 de febrer). La cursa, pensada per a tots els públics i que es podia fer corrent o caminant, s’ha celebrat simultàniament a una dotzena de poblacions gironines.

Captura de pantalla 2023-02-06 093258

Olot (581) i Riudellots de la Selva (548) han estat les poblacions que han reunit més participants, seguides de Porqueres (398), Anglès (332), Palafrugell (321), Salt (300), Bellcaire d’Empordà-Torroella (264), Tossa de Mar (251), Maçanet de la Selva (199), Flaçà (155), Navata (120) i i Planoles (115).

La sortida s’ha fet puntualment a les 9 del matí, excepte a dues poblacions, Planoles i Tossa de Mar, on ha tingut lloc una hora més tard, a les 10. Aquest any, com a novetat, l’obsequi commemoratiu de la cursa era una gorra que s’ha distribuït entre tots els participants que s’havien inscrit online abans del 26 de gener.

Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, la iniciativa ha aplegat corredors habituals que han optat majoritàriament per la modalitat de 10 km., i també un públic més familiar que ha preferit fer el recorregut de 5 km, corrent o caminant. L’organització de cadascuna de les curses del Run4Cancer va a càrrec de la delegació de l’Oncolliga en aquella població, amb el suport d’ajuntaments, consells comarcals i entitats locals.

La iniciativa, que va néixer l’any 2015, té un doble d’objectiu. D’una banda, recollir fons per finançar els serveis que l’Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies (suport psicològic, fisioteràpia, estètica oncològica, banc de perruques, préstec de material, llar-residència, etc..). De l’altra, es converteix en una oportunitat per promoure l’activitat física, un hàbit saludable que pot ajudar a prevenir l’aparició del càncer.