Organitzen una jornada de dragon boat solidari sota el lema “rema contra el càncer” a benefici d’oncolliga

L’estany de Banyoles serà l’escenari el pròxim 5 d’octubre de la jornada “Rema contra el càncer”, un esdeveniment solidari que té com a principal atracció el Dragon Boat, un esport mil·lenari xinès que es practica a tot el món i que té una relació molt estreta amb el Càncer de Mama a través de la categoria esportiva BCS (Breast Cancer Survivor).

image005-1

L’empresa Dragon Boat Emotions i el Club Natació Banyoles són els organitzadors d’aquest esdeveniment, que té com a objectiu donar visibilitat a les dones supervivents de càncer de mama i recaptar fons per a aquesta malaltia. L’objectiu dels organitzadors és recaptar 2.500 euros que es destinaran íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona.

Per aconseguir-ho, conviden tothom que vulgui col·laborar a fer un tast solidari d’aquest esport pujant a bord d’un Dragon Boat a canvi d’una donació mínima de 5 euros per persona. Per participar-hi no cal tenir experiència prèvia, ja que es tracta d’un esport fàcil i apte per a tots els públics.

L’activitat “Rema contra el càncer” s’emmarca dins del 8è Festival de Dragon Boat de Banyoles, una jornada lúdico-esportiva dirigida a empreses i a particulars que vulguin participar en activitats de Team Bulding, tant a dins com a fora de l’aigua.

El Dragon Boat és una piragua caracteritzada amb el cap i la cua d’un drac en la qual 10 palistes remen simultàniament al ritme d’un timbaler i dirigits per un timoner. La pràctica d’aquest esport està especialment recomanada per a les dones que han patit càncer de mama, ja que diversos estudis han demostrat que el moviment realitzat en remar ajuda a recuperar la zona afectada per la mastectomia i a prevenir el limfedema en el braç del mateix costat.

De fet, existeix un moviment mundial de supervivents del càncer de mama que practiquen les modalitats esportives de piragüisme que es diuen Pink Ladies i que estan organitzades sota el paraigua de la Internacional Breast Cancer Paddlers Comission que desenvolupa i dona suport a esdeveniments com “Rema contra el Càncer” per tot el món amb molt d’èxit.

Per a més informació http://festivaldragonboatbanyoles.com