Oncovallès ofereix diverses activitats i tallers grupals online per als pacients de càncer

Oncovallès ha implementat un protocol que aten únicament a urgències, mitjançant un telèfon de contacte i els mitjans telemàtics que té al seu abast.

oncovalles

L’entitat té oberts els següents serveis per urgències:

 • Servei de Psicooncòloga: treball des del confinament a casa seva per vies telefòniques o bé per Skype per tractar pacients i urgències que hi ha durant els dies de quarantena.
 • Acompanyament en el procés de Dol
 • Tallers de Sexualitat: La Fundació ha decidit facilitar un espai d’acollida, on pacients i les seves parelles puguin verbalitzar dubtes, temors i normalitzar canvis i noves situacions relacionades amb la sexualitat.

Tallers que es fan telemáticament a través de la plataforma skype o zoom

 • Taller d’Imatge: els pacients envien otos d’ estils i mides de perruques i mocadors i els voluntaris les fan arribar a les seves cases. Els pacients s’apunten i a través del taller virtual se’ls ensenya a posar-les.
 •  Taller d’Imatge Virtual: El taller d’imatge virtual està dirigit al malalt oncològic a càrrec de la terapeuta Núria Vilamala i amb la col·laboració dels laboratoris La Roche Posay. Es dóna suport de dubtes amb perruques, mocadors i cremes per tenir cura de la Pell del pacient oncologic. El taller es fa a través de la plataforma ZOOM o Skype i grupal.
 •  Taller de Mindfulness: És un dels serveis més comandats pels pacients, per les seves tècniques d’auto-relaxació.
 •  Taller d’Arteràpia: Aquestes sessions setmanals es realitzen amb la intenció d’acompanyar emocionalment en aquesta situació d’estat d’emergència sanitària.
 •  Taller de terapia Gestal:
 • Taller de Risoterapia: Terapia grupal o individual a través de la plataforma ZOOM
 •  Taller de Mobilitat en el marc de la Oncología: L’objectiu d’aquest projecte es que els pacients oncològics poguin treballar amb exercicis de mobilitat i millorar el seu dia a dia. Terapia grupal a través de la plataforma ZOOM
 •  Taller de Cuina Saludable Online: El taller és grupal, online, i s’hi pot aprende de quina manera cuinar i conservar totes les vitamines i nutrients dels aliments.

xarxes socials

Oncovallès, a través del Facebook (@FundacioOncovalles) i Instagram (@oncovalles) publica vídeos de tècniques de Risoteràpia per fer-los a casa, tant per nens o adults.

 treballar amb grups

 L’entitat té grups de Whatsapp dels projectes Fletxes per l’esperança, Mou-te pel Càncer i Tallers Terapèutics on els pacients es donen suport mútuament i parlen de diferents temes per fer més lleugera aquesta quarantena.

 

suport del departament de salut

 

Els membres del departament de Salut de la Fundació Oncovallès, parlen amb els pacients cada dia. Per donar-los suport, parlen sobre temes d’actualitat, per fer-los més lleugera aquesta difícil situació. Els pacients de Càncer són pacients de rics pel tema del COVID-19 per aquest motiu s’intenta que no tinguin tanta por, que es cuidin, i que no se sentin sols.