Oncolliga Lleida, “Una flor per un projecte”

ONCOLLIGA Lleida ha escollit enguany com a projecte “Flor 2021” l’adquisició d’un equip “LaserGuard” que complementa l’accelerador de radioteràpia dotant-lo de més seguretat física i radiològica pel pacient. Avui, 7 d’octubre, voluntaris de l’entitat vendran flors solidàries per millorar la lluita contra el càncer.

FBC4_2yVcAIbQYS

L’equip LaserGuard de Varian és un sistema que s’integra a l’accelerador lineal, per detectar col·lisions entre l’aparell (en el seu moviment pendular) i el pacient. Mentre dura el tractament amb radioteràpia el pacient romà sol dins de la sala de tractament i en una posició predeterminada i fixa. Malgrat la durada de la sessió sigui breu, qualsevol canvi postural comporta errades en l’administració del tractament i riscos de col·lisió amb la màquina. LaserGuard empra un escaneig d’infraroigs que esguarda sense treva tot el contorn que delimita la màquina i el pacient. Si un objecte o moviment del pacient distorsionen aquesta àrea vigilada, el sistema LaserGuard ho detecta i atura la màquina i el tractament. D’aquesta manera s’eviten danys per col·lisió i radiacions innecessàries.

La campanya anual “Una flor per a un projecte” és una iniciativa que vol sensibilitzar la ciutadania sobre els reptes que planteja el càncer, tant en la seva vessant sanitària com social. Les 16.000 flors de paper elaborades pels voluntaris de Lleida ciutat i per més d’una cinquantena d’associacions de diferents municipis, aporten el valor econòmic que permet finançar projectes contra el càncer en les a les nostres comarques.

ONCOLLIGA vol agrair l’esforç d’associacions i grups veïnals i us convida a fer vostre aquest nou projecte, tot esperant que la campanya “Una flor per a un projecte 2021” sigui un èxit.