Oncolliga Lleida torna a impulsar la campanya ‘Una flor per a un projecte’ 2018

La campanya que cada any impulsa Oncolliga Lleida, ‘Una flor per a un projecte’ vol adquirir al 2018 un equip “MOLEMAX escàner digital” d’última generació pel  servei de dermatologia de l’hospital universitari Arnau de Vilanova. Per això, aquest any el projecte té el lema: ‘No deixis que el sol et cremi, cuida la teva pell com es mereix’.

A l'edició d'enguany Oncolliga Lleida vol aconseguir fons per millorar el diagnòstic en càncer de pell.
A l’edició d’enguany Oncolliga Lleida vol aconseguir fons per millorar el diagnòstic en càncer de pell.

A l’Hospital Arnau de Vilanova hospital es diagnostiquen 50 casos nous de melanoma cada any. Un 65% dels casos es detecten en una fase inicial; un altre 20% ho fan en una fase avançada amb risc de desenvolupar metàstasis, o ja amb metàstasis en el moment del diagnòstic.

Una flor per a un projecte” és una campanya de sensibilització, i visualització de les problemàtiques i necessitats al voltant del càncer; alhora, recapta recursos econòmics per a projectes de suport als afectats i llurs familiars.

Una flor per a un projecte” fa flors de paper per a la gent. Des del 2002  n’ha fet més de 230.000 que han servit per posar sobre la taula de problemàtiques tan diferents com: el pacient terminal a domicili; el limfedema secundària a la mastectomia; les lesions premalignes a la pell i el risc de prendre el sol; el càncer infantil, etc.

L’èxit de la campanya és la seva transversalitat tant en participació de voluntaris per a fer i vendre les flors, com en la resposta positiva de tota la societat civil. Tot plegat que fa que des del 2002 més d’una seixantena de poblacions s’hi hagin inscrit, i prop de mil voluntàries fabriquin més de 16.000 flors cada any.