Oncolliga Lleida presenta els resultats d”Una flor per a un projecte 2023′

Oncolliga comarques de Lleida ha presentat davant el seu voluntariat, socis i col·laboradors els resultats de la campanya “Una flor per a un projecte” corresponen a l’exercici 2023. Ha estat aquest dijous dia 4 d’abril, a la sala d’actes de l’Hospital universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV).

“Una flor per a un projecte” és una iniciativa solidària nascuda al 2002 que compta amb la participació de més de 500 voluntàries i més de 40 municipis i associacions de barris de la ciutat de Lleida per a la elaboració de 15.000 flors de paper a favor de la lluita contra el càncer. Els recursos obtinguts en aquesta campanya s’adrecen a projectes finalistes  d’ajut a malalts i suport tecnològic diagnòstic – terapèutic contra el càncer a centres hospitalaris públics de la demarcació de Lleida.

Enguany, “Una flor per a un projecte” es destina als tractaments de fisioteràpia en pacients amb càncer, incidint en aquelles patologies associades al sòl pelvià associades o com a conseqüència de rebre tractaments de radioteràpia.

Oncolliga Lleida ha lliurat al servei regional de rehabilitació i fisioteràpia un equip de diatèrmia d’alta freqüència per aplicar calor tant en superfície com en teixits profunds; tècnica indicada en les síndromes doloroses neurològiques; alteracions musculars, contractures i trencaments fibril·lars; drenatges limfàtics i venosos; alteracions articulars així com actuar sobre cicatrius i adherències com a conseqüència de tractaments amb radioteràpia.

En l’acte, s’han exposat les principals intervencions d’Oncolliga, així com el balanç econòmic 2023. Tot seguit, el cap de servei de rehabilitació i fisioteràpia, Dr. Luís Mambrona, ha documentat l’ús i avantatges de l’equip de diatèrmia, agraint la donació.

Enguany com a primícia, s’ha presentat als voluntaris el projecte Flor 2024, dedicat al càncer de pulmó. Per aprofundir en aquesta problemàtica, el Dr. Ferran Barbé, cap de servei de Pneumologia de HUAV, ha sostingut la necessitat d’implantar el cribratge de càncer de pulmó i adequar la tecnologia si es vol superar sensiblement la taxa de curació d’aquest tumor. Oncolliga s’ha sumat al repte i s’ha compromès a treballar per aquests objectius.

En acabar els parlaments, s’ha ofert un concert i un refrigeri als assistents que ha donat peu a intercanviar i compartir experiències.