Oncolliga Lleida lliura un dels projectes de la campanya ‘Una flor per a un projecte’

Oncolliga Lleida va lliurar ahir dos ecògrafs per realitzar ecografies a domicili sense necessitat de moure al pacient. Es tracta d’un dels projectes d'”Una flor per a un projecte”, la campanya solidària de l’entitat que anualment recull fons per a dos projectes.

Els dos ecògrafs van ser lliurats al Dr. Marcos Serrano, director de l’Àrea de Geriatria i atenció sociosanitària de l’Hospital Santa Maria de Lleida, i l’altre a la unitat d’UFISS (Unitat Funcional Interdisciplinar Sociosanitària).

LLEIDA

Els avenços tecnològics han permès miniaturitzar els ecògrafs i combinar-los amb els telèfons mòbils smartphone per visualitzar-ne les imatges. La portabilitat d’aquesta potent eina diagnòstica facilita practica l’ecografia al mateix llit del domicili del pacient, descartant complicacions i derivacions incòmodes al centre hospitalari. La proximitat en la cura de pacients pal·liatius és clau pel seu seguiment i benestar.

Oncolliga Lleida assoleix els seus objectius gràcies a les voluntàries i associacions de dones de municipis que participen en la confecció i la venda de les flors i a les activitats que s’organitzen als diferents municipis de Lleida.