Oncolliga compra nou material ortopèdic

La Fundació Oncolliga Girona ha comprat material ortopèdic per valor de 1.480 euros per deixar en préstec a malalts de càncer gràcies a la campanya de micromecenatge impulsada per Andreu Cufí , un jove de Quart que l’any passat va superar un càncer de fèmur.

La presidenta d’Oncolliga, Lluïsa Ferrer, amb el jove de Quart, Andreu Cufí, i el nou material ortopèdic. Foto: ONCOLLIGA.
La presidenta d’Oncolliga, Lluïsa Ferrer, amb el jove de Quart, Andreu Cufí, i el nou material ortopèdic. Foto: ONCOLLIGA.

Aquesta campanya de micromicenatge va ser l’aspecte més solidari d’un projecte més ampli batejat amb el nom d’El cotxe escombra i la lluita contra el vent. Aquest projecte tenia com a eix central recórrer 1.200 quilòmetres en bicicleta de Quart fins a Usagre, un poble de Badajoz d’on són originaris molts dels veïns i amics que li van fer costat durant la malaltia.

Paral·lelament a la seva aventura en bicicleta, es va posar en marxa una campanya de micromecenatge en el web d’Oncolliga, amb la qual es van recollir més de 1.600 euros en concepte de donatius. Amb aquestes aportacions, l’Oncolliga ha pogut adquirir quatre coixins antinafres, una cadira de lavabo amb rodes, dues cadires giratòries per a la banyera, dues butaques WC, cinc caminadors i dos jocs de crosses.

El jove impulsor de la iniciativa ha expressat el seu agraïment a tots els que han fet una aportació al projecte i s’ha mostrat molt satisfet de poder ajudar altres malalts de càncer.