Oncolliga-ACO ha organitzat avui una jornada en motiu del Dia Mundial de l’Ostomia

ostomiaAvui és el Dia Mundial de l’Ostomia. Per aquest motiu l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Oncolliga-ACO han organitzat una jornada amb l’objectiu d’informar la població sobre la situació actual i les necessitats dels pacients que conviuen amb l’ostomia.

L’acte de presentació ha anat a càrrec de Montserrat Tegido Valentí, Infermera clínica estomaterapeuta, amb la xerrada: ‘Història de l’estomateràpia i de l’Associació Catalana d’Ostomitzats’. Seguidament, Marc Martí Gallostra, Adjunt del Servei de Cirurgia General de l’Hospital Vall d’Hebron ha impartit la conferència dedicada a la ‘Malaltia inflamatòria digestiva’.

La jornada ha continuat amb la taula rodona ‘l’Abans i després de la malaltia’ a càrrec de diversos experts en oncologia. L’acte de cloenda ha anat a càrrec de Anna M. Blanco Álvarez, Infermera del programa de la Unitat Funcional de Càncer Colorectal, amb la conferència titulada: ‘Acompanyament del professional’.

A Espanya es calcula que hi ha al voltant de 70.000 persones ostomitzades, de les quals 11.300 viuen a Catalunya. Cada any es produeixen aproximadament 2.300 nous casos, entre ostomies temporals i permanents.