Neix #PonleFecha, una campanya de sensibilització contra la leucèmia

“La leucèmia es curarà. Ajuda’ns a decidir quan”. Amb aquest lema directe i contundent es presenta la nova campanya de sensibilització de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia. L’objectiu és llançar una pregunta a la societat: “quan creus que es curarà la leucèmia?”. Malgrat totes les possibles respostes, només n’hi ha una de vàlida: DEMÀ. I aquest demà només s’aconseguirà invertint més recursos en recerca científica.

Leucèmia

Des de la Fundació s’ha volgut fer aquesta pregunta a 15 persones que podrien ser, de forma simbòlica, l’elenc de la lluita contra la leucèmia. Els han demanat la seva data i el per què a 15 persones relacionades amb aquesta lluita i les seves respostes i arguments han estat molt variats.

I també han entrevistat a un investigador de Harvard, a una psico-oncòloga, a una pacient que vol ser mare, a la persona que trasllada les medul·les òssies pel món, a una investigadora júnior, a una pacient que després es va fer infermera, a dos germans que van donar medul·la òssia a desconeguts, a una família d’una nena que ha rebut un tractament experimental, a un ex pacient que va rebre una donació de la medul·la òssia de la seva germana, a un metge de cures pal·liatives …

Tots ells són representants de la lluita contra la leucèmia, contra els limfomes, contra el mieloma múltiple des de diferents perspectives. Tots ells ens han donat les seves dates amb la il·lusió i esperança que, algun dia, aquesta data sigui DEMÀ.

El principal objectiu de la Fundació amb la campanya #PonleFecha és conscienciar i explicar a la societat la realitat de la leucèmia i poder generar un debat social sobre la seva data de curació perquè aquest mogui consciències i cridi a fer donacions per a continuar investigant.

Els fons obtinguts es dedicaran als programes de recerca de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), únic centre a Europa que investiga monogràficament la leucèmia i els altres càncers de la sang.

Les donacions es poden fer enviant la paraula DEMÀ al 28027 (Donatiu íntegre de 1,2 €. Disponible per a mòbils de les companyies Movistar, Orange, Vodafone i Yoigo Espanya) o entrant a www.ponlefecha.org.La campaña #PonleFecha compta amb el suport d’Allianz, Celgene, Janssen, Novartis, Roche i Würth Espanya.

Podràs anar seguint tota la campanya a través de les nostres principals xarxes sociales (i també a INSTAGRAM!).