Neix l’oncoesquimo, una prova solidària d’esquí de muntanya a benefici dels malalts de càncer

La Fundació Oncolliga Girona i Osona contra el Càncer afegiran l’any vinent un nou repte a la llista d’esdeveniments esportius i solidaris que organitzen des de fa anys.

presentacio-oncoesquimo-cancer-prova-solidaria
Presentació de l’oncoesquimo, prova solidària d’esquí de muntanya (Foto: Oncolliga Girona).

Es tracta de l’ONCOESQUIMO, una cursa d’esquí de muntanya que es disputarà per equips i que tindrà com a escenari la Vall de Núria i els pics que l’envolten.

Per organitzar la prova l’Oncolliga i Osona contra el càncer comptaran en aquesta ocasió amb la col·laboració de la Unió Excursionista de Vic i els diners que es recaptin es destinaran íntegrament a ajudar els malalts de càncer del conjunt de les comarques gironines i de la comarca d’Osona. L’objectiu que s’han marcat els organitzadors és una recaptació de 25.000 euros.

La primera edició es farà el 29 de març del 2020 i va ser presentada pels seus impulsors,Ton Massagué, Roger Molist i Lluís Comet, el 8 de juny passat, en el marc de la XIIIa edició de l’Olla de Núria“Fins ara, els “ninos” de l’Oncolliga corrien, nedaven i anaven en bicicleta. Ara, a més, els calcem uns esquí per practicar l’esquí de muntanya a la Vall de Núria”, ha explicat Lluís Comet, delegat d’Oncolliga a Girona i impulsor també de l’Oncotrail, l’Oncobike i l’Oncoswim, els altres tres reptes esportius i solidaris que l’Oncolliga organitza amb la col·laboració de diferents clubs esportius.

Com la resta d’”oncos”, l’ONCOESQUIMO es disputarà per equips, en aquest cas de dos o quatre esquiadors. La prova consistirà en tres bucles que recorren les valls que envolten el Santuari de la Vall de Núria, fent tres dels cims més representatius: el Puigmal, el Pic de Finestrelles i el Pic de la Fossa del Gegant. En total, 26 km i un desnivell positiu de 2.750 metres.

A baix, a l’esplanada, es podran fer els relleus i canvis d’esquiadors que cada equip consideri adient, si bé sempre hi haurà d’haver dos membres de l’equip en moviment. En aquest punt de l’esplanada hi haurà també l’avituallament per agafar forces.

Les inscripcions per participar-hi ja estan obertes al web www.oncoesquimo.cat. S ‘ha establert un topall de 200 participants, amb els quals es pretén assolir l’objectiu dels 25.000€. Aquesta quantitat serà fruit de l’aportació de cada equip (donació 250€ pels equips de dos membres i 500 € pels equips de 4).

Les inscripcions tindran un preu de 35€ per aquells que tinguin llicència federativa, o de 45€ pels que necessitin una llicència de dia. El preu de les inscripcions finançarà els costos de la cursa, i el donatiu dels equips serà donat íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona i Osona contra el càncer per tal de contribuir al finançament dels serveis que ofereixen per tal de millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.