Montserrat Freixer d’Osona Contra el Càncer rep la Creu de Sant Jordi

La presidenta d’Osona Contra el Càncer, Montserrat Freixer i Puntí, ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi. La llista, que s’ha fet pública reconeix “l’extensa tasca desenvolupada en la lluita contra aquesta malaltia”. Osona contra el Càncer és una entitat que aplega “més de 2.500 associats i que mobilitza prop d’un miler de voluntaris a través de 45 delegacions locals que té a la comarca”.

576_1491925739_Vic_lliua_la_Medalla_de_la_Ciutat_a_Montserrat_Freixer-Foto_JM_Montaner-2013-123

La vigatana forma part de la llista de guardonats on s’han reconegut 29 persones i 23 entitats. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Carme Chacón, Creu de Sant Jordi a títol pòstum

Carme Chacón rep a títol pòstum la Creu de Sant Jordi. Chacón va ser la primera ministra de Defensa dona i va ocupar diversos llocs d’alta responsabilitat tant al Congrés com al govern espanyol i dins del PSC.

Entre els guardonats d’enguany també hi ha el periodista Josep Cuní, els empresaris Víctor Grífols i Miquel Valls o bé l’esportista Gemma Mengual. Rosa Clarà, dissenyadora, i Guillem Terribas, llibreter, també figuren entre els guardonats.