Montserrat Domènech, nova presidenta de la Federació Espanyola de Càncer de Mama

L’Assemblea Extraordinària de la Federació Espanyola de Càncer de Mama (FECMA) ha nomenat Montserrat Domènech com la seva nova presidenta, càrrec amb el qual substitueix Roswitha Britz, que exercia la Presidència des de l’any 2012.

montserrat domenech

Doménech pertany a l’Associació Catalana de Dones amb Càncer de Mama (GRUP ÀGATA), una de les 41 associacions que integren FECMA i des de la nova responsabilitat continuarà la tasca que ha dut a terme la Federació durant els últims anys i seguirà defensant els drets de les pacients amb càncer de mama i treballant per a la detecció precoç i l’accés igualitari als tractaments diagnòstics i terapèutics per a la malaltia de forma prioritària.

La nova presidenta de FECMA, fins ara vicepresidenta segona de la Federació, ha estat sempre vinculada al moviment associatiu de dones amb càncer de mama, amb qui comparteix l’experiència d’haver patit la malaltia.

“La meva intenció és la de seguir treballant per a la detecció precoç d’aquest càncer i per la necessària equitat en els serveis i prestacions oncològiques en l’àmbit del nostre Sistema Nacional de Salut. Així mateix defensarem els drets de les pacients amb càncer de mama i intentarem donar suport a totes aquelles iniciatives que garanteixin la sostenibilitat del nostre sistema públic sanitari “, ha explicat Domènech.

La nova Junta Directiva de FECMA la completen Mª Antònia Gimón com a vicepresidenta primera, Mª José Juan Martínez com a vicepresidenta segona, Josefa Madrid Castellanos com a secretària i Esther Fernández Valbuena com a tresorera. Les vocals seran Manuela Camacho, Georgina Sastre, Rosario Venegas, Mª Carmen Bonfante, Roswitha Britz, Áurea González, Conchi Biurrun, María Botella i Mercedes