Mi Compañero de Viaje i Oncolliga presenten un projecte pioner d’acompanyament a joves amb càncer

L’associació Mi Compañero de Viaje (MCDV) i la Fundació Oncolliga formalitzen, mitjançant la signatura d’un conveni conjunt, el seu compromís d’acompanyar i ajudar als joves amb càncer durant tot el procés de la malaltia a través d’un grup de suport per a joves i del voluntariat hospitalari per a joves. Amb la signatura del conveni de col·laboració es reafirma la voluntat de totes dues entitats de continuar treballant plegades.

Andrea-Marti-presidenta-MCDV-Ivó-Valdivielso-director-Oncolliga_V2-scaled

La Fundació Oncolliga i Mi Compañero de Viaje organitzen mensualment un grup de suport a joves amb càncer, d’entre 18 i 30 anys. Un grup que, des de fa anys, es realitza a la seu d’Oncolliga Barcelona amb el suport de les psicooncòlogues d’Oncolliga i una persona representant de Mi Compañero de Viaje. L’objectiu del grup és acompanyar als joves que estan passant o han passat per un procés oncològic a través d’un espai col·lectiu amb altres joves amb càncer per compartir experiències, vivències i sentiments. El grup de suport es va reprendre el passat mes de desembre, després d’una aturada a causa de la Covid-19.

Voluntariat de joves per a joves

Per altra banda, les dues entitats col·laboren amb la creació d’un grup de voluntaris, format per persones joves, per visitar a altres joves que es troben ingressats a l’hospital o realitzant tractament a l’hospital de dia. De fet, el voluntariat d’acompanyament per a joves es va iniciar a l’hospital de la Vall d’Hebron el passat mes d’octubre. Un voluntariat que des d’Oncolliga ja es realitzava, sempre que les restriccions Covid ho permetien, però que fins ara no s’havia realitzat específicament el voluntariat de joves per a joves.

Finalment, aquest febrer totes dues entitats tenen previst fer una nova crida de voluntariat, en què s’hi podran sumar totes aquelles persones que puguin destinar unes hores de la seva setmana a acompanyar a joves amb càncer.